Naslovnica > PREDSTAVE > Timbuktu

Timbuktu

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Čovjek je čovjeku vuk, a što je jednom drugom pripadniku psećeg roda, po kojem je rod konačno i dobio ime... ili možda što je psu čovjek, u svojoj najnovijoj predstavi otkrit će Montažstroj.
autorski tim funkcija
Paul Austerautor texta
Alen Marekovićtrener pasa
Tatjana Zajeccasting napuštenih pasa
Slaven Delallescenograf
Slaven Delalleoblikovatelj svjetla
Jasna Žmakautor
Jasna Žmakdramaturg
Saša Fistrićoblikovatelj svjetla
Damir Šimunovićoblikovatelj zvuka
Borut Šeparovićredatelj
Borut Šeparovićautor
Borut Šeparovićkoncept
Borut Šeparovićizbor glazbe
Borut Šeparovićoblikovatelj svjetla
izvođači uloge
Cap
Sven Medvešek

Timbuktu je mjesto kamo ljudi odlaze nakon smrti, barem tako govori Willy G. Christmas svom vjernom pratitelju Mr Bonesu u romanu Paula Austera. Mr Bonesa najviše brine idu li i psi u Timbuktu i hoće li se tamo ponovno sresti, jer je svjestan da su Willyju, beskućniku, pjesniku, prijatelju, dani odbrojeni...

U domaćoj verziji  koja prati motive Austerova romana kako bi propitala 'Da li je neozbiljno, površno, neodgovorno boriti se za prava životinja u vrijeme kad se ne poštuju ni ljudska prava?I kada će doći vrijeme kada će postavljanje slijedećeg pitanja postati jednako legitimno: da li je neozbiljno, površno, neodgovorno brinuti samo za ljudska prava u vrijeme kad se ne poštuju prava životinja? ‘ Mr Bones zove se Kosta, a igra ga Cap, uz malu pomoć Svena Medvešeka, koji je preuzeo zadatak izgovoriti ono što Kosta misli, ali nažalost, zbog oblika njuške, zubi i jezika koje mu je sudbina dodijelila, ne može to učiniti sam.

Najnoviji projekt Montažstroja nastavak je bavljenja političkim kazalištem, kao i kazalištem koje radikalno mijenja pozicije u trokutu redatelj-izvođač-publika, a nakon prošlogodišnjeg 'Kazališta vaše i naše mladosti', gdje je u izvedbi sudjelovala i publika, redatelj Borut Šeparović odlučio se za još zahtjevnije izvođače.

U predstavi, naime,  osim Capa igra još dvanaest pasa koji su pozvani kao specijalni gosti, a na kazališne daske stižu iz skloništa u Dumovcu. Za njih bi ljubavna priča koja, kako kažu autori, sama nema klasičnog happy enda mogla postati upravo to – pod motom 'jedanaest prilika za udomljavanje dvanaest glumaca' sve njih možete nakon što s poslom završe povesti kući.

Ako ste nestrpljivi, a oduvijek ste sanjali da usvojite glumca, možete se prijaviti odmah na službenom sajtu...

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE