Naslovnica > PREDSTAVE > Srce moje kuca za nju

Srce moje kuca za nju

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Montažstroj i Plesni centar Tala insceniraju legendarnu nogometnu utakmicu Hrvatske protiv Engleske iz 2007. godine sa ženskim izvođačicama u zagrebačkom HNK-u.
autorski tim funkcija
Alen Smajićoblikovanje zvuka
Zoran Đukićoblikovanje promotivnog materijala
Goran VučevićGoran Vučević
Filip Brkićglas
Tomo in der Muhlenloopovi
Darjan Delačtrener
Tamara Curićkoreograf
Larisa ( Lipovac ) Navojeckoreograf
Tin Ostrešloopovi
Damir Žižićfotografija
Miljenko Bengezoblikovatelj svjetla
Oliver Frljićdramaturg
Borut Šeparovićredatelj
Borut Šeparovićautor
Borut Šeparovićkoreograf

Montažstroj u suradnji s Plesnim centrom TALA nastavlja s izvedbenim istraživanjem kulturalnih fenomena, kako lokalnih, tako i globalnih, i u svom najnovijem uratku. Ono je ujedno i obilježavanje dvadesete obljetnice njihova djelovanja reminiscencijom na same početke rada grupe, točnije na performans iz 1989. godine Kopačka u galeriji. Nakon uspješne suradnje na nekoliko projekata, Borut Šeparović i Oliver Frljić opet rade zajedno, s tim da ovom prilikom Šeparović potpisuje režiju, a Frljić dramaturgiju.

Riječ je o rekonstrukciji nogometne utakmice odigrane na Wembley stadionu 27. studenog 2007.  koja slovi kao jedan od većih trijumfa hrvatskog sporta. Za one koji ne prate nogomet, Engleska je nakon poraza izgubila mogućnost nastupanja na Europskom prvenstvu, a Hrvatska je na dotičnom ispala već nakon četvrtfinala, odigravši izjednačeno protiv Turske. No više nego poviješću hrvatskog sporta ili faktografijom vezanom uz europski i svjetski nogomet, autorski tim predstave bavit će se društvenim fenomenom nogometa kao možda najjačim kohezivnim elementom jedne nacije.

Nogometne momčadi sačinjene su od dvije skupine: jednu čine plesačice koje u prvom „poluvremenu“ predstave koreografirano ponavljaju kretanja hrvatskih reprezentativaca, a druga je sačinjena od žena s burze koje prezentiraju svoje radne biografije. Autori pojašnjavaju: „U predstavi u kojoj Hrvatska uvijek iznova pobjeđuje, one će zajednički ponuditi odgovor na pitanja kakvu zemlju želimo i volimo, kad pobjeđujemo, a kad smo prisiljeni priznati poraz.“

No kakav je zaista ishod Montažstrojeve utakmice, možete provjeriti samo dva puta, 24. i 31. siječnja 2010. u HNK Zagreb.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter