Mali čovjek želi preko crte

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
"Možemo li crte koje nas ograničavaju preći kao pojedinci ili tek kada spojimo ruke i zakoračimo zajedno?", pitaju se u Montažstroju.
autorski tim funkcija
Konrad Mulvajglazbeni suradnik
Nataša Mihocikoreograf
Borut Šeparovićglazbeni producent
Borut Šeparovićredatelj
Borut Šeparovićumjetnički voditelj

Dvadeset godina nakon glazbenog hita Croatia in flame, MontažstrojBorut Šeparović (ovaj put u ulogama glazbenog producenta, redatelja i umjetničkog voditelja) opet se okreću spoju glazbe i kazališta.

"Mali čovjek želi preko crte" je stih iz istoimene pjesme grupe Šarlo Akrobata koja je izdana na albumu Paket aranžman 1981. godine. Kroz projekt smo se bavili tim stihom ne bismo li provjerili je li fraza "mali čovjek" samo populistička i demagoška floskula. No s obzirom da se u javnom prostoru rijetko priča o klasama u našem društvu te s obzirom da radnička klasa nije osviještena kao politički subjekt, fraza "mali čovjek" postala je razina prepoznavanja onih koji osjećaju jednu vrstu nemoći da samostalno stvari promijene na bolje u kontekstu naše društvene stvarnosti od koje mi se osobno često okreće želudac. Projekt je imao dugu uvertiru više mjesečnih razgovora s raznim interesnim skupinama u našem društvu. ", kaže o projektu Šeparović.

http://www.youtube.com/watch?v=dc-_ds5d9B0

Zbor sastavljen od 40-tak predstavnika raznih manjnskih skupina u hrvatskom društvu, čine kako kaže službena najava: "Starci, Lezbe, Crnci, Djeca, Žene, Srbi, Radnici...".

Svi oni zapjevat će repertoar 'borbenih pjesama za 21. stoljeće"...

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE