Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Obuljen Koržinek: Prosvjedi protiv uprave HNK u Zagrebu su neprimjeren pritisak, natječaj je u rujnu

Obuljen Koržinek: Prosvjedi protiv uprave HNK u Zagrebu su neprimjeren pritisak, natječaj je u rujnu

Tvrdi da sve treba prepustiti Povjerenstvu koje je imenovala, a čiji je član i osoba kojoj se upravo sudi zbog zlouporabe ovlasti i položaja.
Share on facebook
Share on twitter

Svatko ima pravo na prosvjed, no u ovom trenutku ga smatram neprimjerenim pritiskom jer je Povjerenstvo koje sam imenovala zbog sagledavanja cjelokupne situacije u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu upravo obavilo razgovore s upravom i zaposlenicima HNK te očekujem njihov izvještaj sljedeći tjedan”, rekla je ministrica odgovarajući na pitanja novinara u Ministarstvu kulture i medija.

Do ministričine reakcije došlo je nakon što su sindikalni povjerenici Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi – podružnice Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, odbili daljnje sudjelovanje u radu povjerenstva čiji je član i Berislav Šipuš, kojemu se trenutno sudi zbog zlouporabe ovlasti i položaja, u tzv. aferi Bankomat.

Kako sei nakon toga ministrica odlučila praviti da je s Povjerenstvom sve u najboljem redu, iako joj ono zapravo nije potrebno, sindikat je pozvao na prosvjed i to u petak, 26. ožujka. Prosvjed će se održati u 13:30 sati ispred kazališta, ali u nazočnosti po epidemiološkim mjerama ograničenog broja zaposlenika, dok su ostali pozvani pratiti ga i sudjelovati u njemu - online.

Zanimljivo je kako ministrica zapravo traži time-out do isteka mandata Dubravke Vrgoč: “U rujnu će biti raspisan natječaj za intendanta HNK i na taj natječaj može se prijaviti svaki kandidat koji smatra da ima viziju i program kakav je potreban središnjem nacionalnom kazalištu”, rekla je Obuljen Koržinek.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI