Search
Close this search box.
  • NASLOVNICA
  • >
  • BESPLATNI SADRŽAJ
  • >
  • Puljak i Račić o odluci ministrice kulture: “Čin političkog nasilja HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića”

Puljak i Račić o odluci ministrice kulture: “Čin političkog nasilja HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića”

Odluka ministrice kulture da dekretom na posao vrati Srećka Šestana i Marina Blaževića izazvala je burne reakcije u Splitu i Rijeci, ali i u Zagrebu.

Nakon objave ministrice Obuljen Koržinek kako će preinačiti odluke gradskih vijeća Rijeke i Splita o razrješenju tamošnjih intendanata, splitski gradonačelnik Ivica Puljak i riječki gradski vijećnik Marin Račić održali su konferenciju za medije ispred Ministarstva kulture. Lokaciju su odabrali je su , kažu, Split i Rijeka za ministricu predaleko. Složili su se kako je ministričin čin - čin nepoštivanja građana Splita i Rijeke te “čin političkog nasilja HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića”.

Situacija u Rijeci još je bizarnija nego u Splitu. Na vlasti nam je SDP koji je prilikom izglasavanja nepovjerenja intendantu Blaževiću ostao doslovno sam. Jedini tko Blaževiću čuva leđa je riječki SDP, čak su njihovi koalicijski partneri bili protiv Blaževića. Druga bizarnost je ta da je intendant uputio Odluku o razrješenju na osobni zahtjev, ali s odgodom na petnaest mjeseci. Zamislite firmu u kojoj djelatnik odlazi s otkaznim rokom od petnaest mjeseci. Toga nema nigdje”,  rekao je Račić i podsjetio da u obrani Blaževića lokalni SDP koalira s nacionalnim HDZ-om, dok je lokalni HDZ - protiv.

Uputio sam upit i gradonačelniku – što to on zna o intendantu da ga toliko čuva, a da mi drugi ne znamo”, ustvrdio je potpredsjednik stranke Centar.

Splitski gradonačelnik Puljak je, pak, pozvao intendanta Šestana da se povuče jer ga građani ne žele. “Splitsko Gradsko vijeće odlučilo je da neće podržati Šestana, a ministrica tu odluku ne poštuje. Grad Split u HNK ulaže 50 milijuna, a država oko 2 milijuna kuna. Već je iz tih brojki vidljivo da je ta odluka na građanima grada Splita, odnosno na Gradskom vijeću, a ne na ministrici Obuljen Koržinek”, naglasio je Puljak i najavio da će razmotriti što mu je na raspolaganju nakon odluke ministrice.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE