Naslovnica > PREDSTAVE > Pidžama za šestero

Pidžama za šestero

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Zavrzlama oko toga tko je kome ljubavnik, a tko 'legalni' partner, i kako jedan nadimak može pokrenuti niz nesretnih događaja našla je svoje mjesto na pozornici HNK Osijek.
autorski tim funkcija
Marc Camolettiautor teksta
Damir Petlićoblikovatelj zvuka
Josip Ružičkaoblikovatelj svjetla
Ria Trdinscenograf
Vuk Ognjenovićkoreograf
Petar Mihočevićprevoditelj
Marinela Jeromelakostimograf
Zrinka Stilinovićšaptač
Eduard Srčnikinspicijent
Robert Raponjaredatelj
Robert Raponjaizbor glazbe

Marc Camoletti francuski je suvremeni autor poznat po tzv. bulevarskim farsama, napisanim u najboljoj tradiciji Georgesa Feydeaua. Najpoznatija među njima je 'Boeing Boeing', čiji je nastavak je upravo 'Pidžama za šestero'.

'Pidžama za šestero' počiva na nizu zabuna koje nastaju zbog zamršenih ljubavnih, odnosno ljubavničkih odnosa, te jednog nadimka koji može biti skraćenica od dva imena – Suzanne i Suzette.

Sve počinje u trenutku kad Bernard pokušava otpremiti svoju suprugu Jacqueline iz kuće jer mu dolazi ljubavnica Suzanne, a osim nje, Bernard je pozvao i vrhunsku kuharicu Suzette da im napravi večeru. Jacqueline, naravno, ne otputuje po planu, Bernard poziva prijatelja Roberta da 'odglumi' Suzanninog ljubavnika, no Robert zabunom predstavlja kao svoju ljubavnicu Suzette prije nego što Suzanne uopće stigne...

Suzette pristaje na igru za dodatni honorar, Suzanne je prisiljena preuzeti ulogu kuharice, a ono što Bernard ne zna, i što će na kraju upropastiti njegov ne baš pomno smišljen plan, jest činjenica da je njegova supruga zapravo Robertova ljubavnica i da će upravo to poslužiti kao katalizator za rasap... o Suzettinom stravično ljubomornom suprugu Georgeu da ne govorimo...

Kako komad završava, osim što bi se, kao u svakoj komediji, svi trebali naći upravo tamo gdje trebaju biti (i još sretni zbog toga!), provjeriti možete u HNK Osijek.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter