Naslovnica > PREDSTAVE > Riva i druxi

Riva i druxi

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: ,
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Stižu drugovi Milana Rakovca nagrađeni Marinom Držićem, ne bi li odgovorili Fulviu Tomizzi na njegov roman o boljem životu, a sve u proustovskoj potrazi za izgubljenim identitetom...
autorski tim funkcija
Milan Rakovacautor teksta
Andrea Gotovinakoreograf
Larry Zappiadramaturg
Larry Zappiaredatelj
Duško Rapotec Uteskladatelj
Danica Dedijerkostimograf
Dalibor Laginjascenograf
Deni Šesnićoblikovatelj svjetla

Riva i druxi koprodukcija je Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci i pulskog INK-a, a nastaje po prošle godine Marinom Držićem nagrađenoj adaptaciji romana Milana Rakovca 'Riva i druxi' tj. 'Stižu drugovi'.

Roman, objavljen 1983. , za kazalište je prilagodio sam autor, koji je izjavio da je roman svojevrsni odgovor na roman Fulvia Tomizze 'La miglior vitta'.

Predstavu režira Larry Zappia, a evo kako ju je sam predstavio:

U kolažnoj, nelinearnoj i multimedijalnoj formi Riva i druxi progovorit će o osjetljivim pitanjima naše prošlosti, o trenucima u kojima su se stvarali obrisi ove kompleksne sadašnjice koju s mukom pokušavamo razumjeti, i u kojima se prelamao i preobličavao identitet kako pojedinca u ne tako davnim košmarnim i teškim vremenima, tako i cijeloga grada - Pule, pa čak i cijele regije - Istre. Slijedeći ton Rakovčeva romana, buduća će predstava u isto vrijeme biti i vrlo intiman poetski čin u njezinoj, gotovo proustovskoj maniri, ali i nemilosrdna, dokumentarna i kritička freska vremena u kojemu su povijesno-politička previranja i dirigirani slučajni srazovi kultura rađali bolne demografske i još bolnije duševne egzoduse. Nova će predstava biti pokušaj da kazalište kroz jedan hibridni, atipični izraz barem malo pokuša shvatiti duboku izmještenost svojih protagonista i da dade pravo građanstva tragičnoj potrazi za izgubljenim pripadanjem.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE