Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Vujčić demantira Šestana: On je prvi saznao da ću dati ostavku

Vujčić demantira Šestana: On je prvi saznao da ću dati ostavku

Novi zaplet u slučaju Aneks.

Marina Vujčić promptno je na Twitteru reagirala na tvrdnje Srećka Šestana kako još uvijek nisu razgovarali o njezinoj ostavci.

"Znam, rekla sam da neću davati nikakve izjave za medije, ali ovo moram demantirati jer mene kompromitira. U razgovoru kojeg "nije bilo" jasno sam mu obrazložila svoje razloge za ostavku i on je prvi saznao da ću je dati.", napisala je Vujčić.

Naime, kako smo objavili ovdje, intendant HNK Split sinoć je za HTV izjavio da ni pet dana nakon što je Marina Vujčić dala ostavku nije stigao razgovarati s njom o razlozima koji su je dovele do takve odluke.

Podsjetimo, 18. travnja otkrili smo da je Šestan s ravnateljem Opere potpisao aneks ugovora o radu, a kojim se potonjem osigurava radno mjesto dirigenta u kazalištu nakon prestanka mandata. Dan kasnije Marina Vujčić podnijela je ostavku na mjesto ravnateljice Drame, a istu je na društvenim mrežama obrazložila ovako:

"Upravo sam dala ostavku na mjesto ravnateljice Drame HNK Split.
Zahvalna sam na ovom iskustvu i na ukazanom povjerenju, ali neke stvari koje ovaj posao uključuje mimo kazališne umjetnosti nadilaze moj kapacitet za kompromise i nisu u skladu s idealizmom s kojim sam ušla u ovaj profesionalni izazov, kao ni s mojim moralnim načelima.To je sve što ću reći na ovu temu."

U međuvremenu je Kazališno vijeće HNK Split Gradskom vijeću Splita uputilo zahtjev za razrješenje Srećka Šestana i imenovanje vršiteljice dužnosti do raspisivanja natječaja za novog intendanta odnosno intendanticu.

Teatar.hr financiraju isključivo njegovi čitatelji pretplatama ili donacijama.
Ukoliko nas želite podržati donacijom to možete učiniti ovdje, a pretplatiti se možete ovdje.
Hvala vam!

Odgovori

POVEZANE VIJESTI