Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Spektakularni Šestan: Nisam još razgovarao s Marinom Vujčić o ostavci, nisam stigao

Spektakularni Šestan: Nisam još razgovarao s Marinom Vujčić o ostavci, nisam stigao

Intendant HNK u Splitu, Srećko Šestan gostovao je sinoć u Vijestima iz kulture Hrvatske televizije.

Šestan je u pokušao opravdati sporni aneks ugovora o radu ravnatelja Opere, a koji potonjem osigurava radno mjesto u kazalištu i nakon isteka mandata. Ustvrdio je da je to uobičajena praksa u "različitim oblicima", jer ljudi dolaze "na mandat", pa je kaže Šestan normalno da im se po isteku istog osigura radno mjesto. Dapače, izrazio je uvjerenje da će se takva praksa ozakoniti novim, ionako spornim nacrtom prijedloga Zakona o kazalištima.

Šestan je ponovio i tezu da je financijski preporodio splitski HNK, premda činjenice govore drugačije, o čemu smo detaljno pisali ovdje.

No, najazanimljiviji dio Šestanovog istupa dogodio se nakon što ga je voditeljica Vijesti iz kulture zamolila da komentira ostavku donedavne ravnateljice splitske Drame, Marine Vujčić od 19. travnja, a koju je ona sam objasnila moralnim razlozima.

Šestanov odgovor prenosimo u cijelosti:

"Ja moram prvo reći da sam s Marinom izvanredno surađivao i da je bila izvrstan dio našeg tima. O njoj, o njenoj ostavci i onoga što je ona napisala pod tim moralnim nismo stigli razgovarati jer je vrlo kratko bilo vrijeme. Obavit ćemo sigurno razgovore i mene kao prijatelja zanima točni njeni razlozi. Ponovno ponavljam, Marina je, žao mi je što je otišla, a o njenim razlozima ne bih mogao sad komentirat jer detaljnih informacija bez njenog razgovora ne mogu iznositi u javnost."

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE