Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Kazališno vijeće predložilo Vicka Bilandžića za novog intendanta HNK Split

Kazališno vijeće predložilo Vicka Bilandžića za novog intendanta HNK Split

Na svojoj Osmoj sjednici, održanoj 2. studenog 2022. godine, Kazališno vijeće Hrvatskog narodnog kazališta Split donijelo je Prijedlog odluke za imenovanje intendanta HNK Split za mandatno razdoblje od četiri godine.

Podsjetimo, na natječaj za intendanta HNK u Splitu javilo se šestero kandidata: bivša intendantica HNK u Zagrebu, Dubravka Vrgoč, dirigent Mladen Tarbuk koji je također svojevremeno bio intendant HNK u Zagrebu, potom redatelj Nenad Glavan, PR agent HDDU Josip Zelić, violinistica splitskog teatra koja se već godinam javlja na sve natječaje za intendanta te kuće - Majda Goluža, te član ansambla splitske Drame, Vicko Bilandžić.

Kako je priopćilo Kazališno vijeće:

"Nakon detaljnog proučavanja ponuđenih programa te razgovora sa kandidatima, Kazališno vijeće, a sukladno članku 20. Statuta Hrvatskog narodnog kazališta Split, predložilo je Gradskom vijeću Grada Splita Vicka Bilandžića za intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Split na mandat od četiri godine, počevši od dana kada se steknu uvjeti, a najkasnije od 1. srpnja 2023. godine."

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE