Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Kazališno vijeće HNK u Splitu zatražilo smjenu Šestana i imenovanje vršiteljice dužnosti

Kazališno vijeće HNK u Splitu zatražilo smjenu Šestana i imenovanje vršiteljice dužnosti

Odluka je sad na Gradskom vijeću Splita koje zasjeda 26. travnja.

Kazališno vijeće HNK u Splitu još je u ožujku odbilo prihvatiti financijsko i programsko izvješće intendanta Srećka Šestana. Prema Zakonu o kazalištima da se s tim njihovim zaključkom složilo i Gradsko vijeće to bi već bio dovoljan razlog za intendantovu smjenu.

No, u međuvremenu smo otkrili i aferu Aneks, zbog koje je Kazališno vijeće odlučilo smjenu i formalno zatražiti od Gradskog vijeća, te istom predložiti da do raspisivanja novog natječaja imenuje vršiteljicu dužnosti.

Za tu su poziciju predložili zboristicu Dajanu Stolić Bohnert. Kako stoji u njihovom obrazloženju, ona je "dugogodišnja zaposlenica HNK-a Split, bila je predstavnica Radničkog vijeća u prošlom sazivu Kazališnog vijeća te smatramo da je jako dobro upoznata s poslovanjem HNK Split".

Na potezu je sad Gradsko vijeće Splita kojem će iduća sjednica, ona 26. travnja po svoj prilici biti i posljednja prije samoraspuštanja i novih lokalnih izbora u Splitu, a nakon što su gradonačelnik Ivica Puljak i njegovi zamjenici podnijeli ostavke na svoje dužnosti.

Uz eventualno odlučivanje o smjeni intendanta i imenovanju vršiteljice dužnosti, Gradsko vijeće trebalo bi na istoj sjednici donijeti i financijski i programski okvir za iduće četverogodišnje razdoblje jer bez tog dokumenta nije moguće u zakonskom roku raspisati natječaj za novog intendanta.

 

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE