Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Radničko vijeće HNK Zagreb ministrici kulture: Nadamo se da ne pokušavate kupovati vrijeme

Radničko vijeće HNK Zagreb ministrici kulture: Nadamo se da ne pokušavate kupovati vrijeme

Famozno povjerenstvo koje je na prijedlog zastupnika Damira Bakića još 26. siječnja najavila osnovati ministrica kulture i medija još uvijek nije počelo s radom, pa je Radničko vijeće HNK u Zagrebu javnosti uputilo priopćenje koje prenosimo u cijelosti.
Share on facebook
Share on twitter

Kako smo već detaljno pisali ovdje, na tematskoj sjednici saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu 26. siječnja, na prijedlog zastupnika Damira Bakića (Možemo!), među inim zaključeno i kako će ministrica kulture i medija, Nina Obuljen Koržinek osnovati posebno povjerenstvo koje bi trebalo istražiti što se to zapravo zbiva u zagrebačkom HNK.

Povjerenstvo još uvijke nije osnovano niti se zna kad će, iako nam je Ministartsvo kulture i medija još 18. veljače na slu#beni upit odgovorilo kako  'samo što nije'.  Tim povodom javnosti se odlučilo obratiti i Radničko vijeće HNK u Zagrebu čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

***

Poštovana, poštovani

Budući da je ministrica Obuljen Koržinek u više navrata najavila osnivanje Povjerenstva koje bi se detaljno pozabavilo stanjem u HNK, razočarani smo s činjenicom da do danas niti mi, umjetnici i zaposlenici, niti javnost nismo službeno upoznati kada bi spomenuto Povjerenstvo trebalo početi s radom. Nije nam poznat sastav Povjerenstva, nije nam poznat djelokrug rada, kao što nam nije poznat niti vremenski okvir predviđen za rad.

Međutim, jedna sindikalna povjerenica danas je primila telefonski poziv na sastanak spomenutog Povjerenstva. Tko će, osim nje, predstavljati umjetnike i zaposlenike nije nam poznato. Hoće li umjetnici moći sami izabrati svoje predstavnike ili će ih možda predložiti sama Uprava čija se smjena traži, također nije poznato.

Pozivamo stoga ministricu Obuljen Koržinek da prije početka rada Povjerenstva objavi njegov sastav i ‘pravila igre’, da u dobroj vjeri pokušamo zajedno pronaći izlaz iz ove vrlo neugodne situacije u kojoj smo zaglavljeni već nekoliko mjeseci.

Nikako ne bismo htjeli pomisliti da je osnivanje i rad Povjerenstva samo pokušaj kupnje vremena od strane Ministarstva kulture i medija i izbjegavanje donošenja odluke koju će ionako prije ili kasnije trebati donijeti.

S poštovanjem,

Sindikalni povjerenici u funkciji radničkog vijeća HNK u Zagrebu

Mario Bokun

Damir Kovač

Jozo Kraljević

Dunja Novković

Ljubomir Puškarić

Lujza Vukičević

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI