Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > 17 minuta nakon objave našeg teksta, predsjednica saborskog Odbora pronašla je očitovanje ministrice kulture

17 minuta nakon objave našeg teksta, predsjednica saborskog Odbora pronašla je očitovanje ministrice kulture

...a koje je od Runjaninove 2 do Hrvatskog sabora, dakle cca 2 kilometra, putovalo 7 dana. Očitovanje intendantice HNK u Zagrebu zasad ipak nisu našli.
Share on facebook
Share on twitter

Samo 17 minuta nakon što smo objavili tekst o tome kako Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskog sabora još od 10. prosinca nije zaprimio očitovanje intendantice HNK u Zagrebu te ministrice kulture i medija o stanju u središnjoj nacionalnoj kući, predsjednica rečenog odbora pronašla je očitovanje Nine Obuljen Koržinek te ga uputila članovima odbora.

Očitovanje, koje prenosimo u cijelosti, nosi datum 21. prosinca, no u Saboru je urudžbirano tek sedam dana kasnije - 28. prosinca iako su te dvije zgrade udaljene tek cca 2 kilometra.

U novopronađenom očitovanju o kojem predsjednica Odbora, Vesna Bedeković, sve do objave našeg teksta nije imala potrebu obavijestiti ostale zastupnike, uz niz načelnih formulacija, ključne su dvije tvrdnje.

Prva je ona kako je HNK u Zagrebu Ministarstvu kulture dostavilo Zapisnik o obavljenom inspekcijskom nadzoru Službe za inspekcijske poslove Područnog ureda civilne zaštite Zagreb, a koji je neposrednim nadzorom utvrdio da se postupa prema preporukama i mjerama Stožera civilne zaštite. Podsjetimo: to je zapisnik do kojeg je medijima već neko vrijeme nemoguće doći, za koji se ne zna je li obavljen 21. ili 23. listopada i u kojem se navodno tvrdi da je sve što se zbivalo na premijeri predstave Carmen, a što je razvidno kako na priloženim fotografijama tako i na snimci cijele predstave koja je dostupna na HRTi - u skladu s epidemiološkim mjerama.

Druga, podjednako zanimljiva tvrdnja je ona kako je ministarstvo zatražilo dodatna očitovanja intendantice, ravnatelja Opere i sindikalnog povjerenika, te kako će ista kad ih zaprimi proslijediti Odboru. Osim što HNK u Zagrebu ima niz sindikalnih povjerenika, a ne tek jednog, ako predsjednica Odbora i na ta očitovanja nije zaboravila, ona do danas nisu dostavljena.

Saga se, dakle, nastavlja.

Ministarstvo kulture i medija, očitovanje

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI