Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Ministrica kulture već više od mjesec dana ignorira zahtjev za očitovanje nadležnom saborskom Odboru

Ministrica kulture već više od mjesec dana ignorira zahtjev za očitovanje nadležnom saborskom Odboru

Članica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, Marijana Puljak, koja je danas zatražila da se stanje u središnjem nacionalnom teatru žurno stavi na dnevni red iduće sjednice, te da se intendantica i ministrica kulture i medija osobno dođu očitovati, kaže: "Zgrožena sam!"
Share on facebook
Share on twitter

Kako smo već pisali ovdje, Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskog sabora još je 10. prosinca 2020. godine zatražio očitovanje Dubravke Vrgoč i ministrice Nine Obuljen Koržinek o situaciji u HNK Zagreb.

No, ni jedna niti druga do dana današnjeg nisu našle za shodno odgovoriti Odboru najvišeg predstavničkog tijela u državi, pa ni nakon nekoliko upućenih požurnica.

Podsjetimo, predsjednica odbora, Vesna Bedeković, u dopisima koje je uputila ministrici kulture i medija i intendantici HNK u Zagrebu, navela je kako očitovanje traži nakon što je zaprimila predstavku Snježane Banović, redovite profesorice na Akademiji dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, kojom podnositeljica iznosi tvrdnju da se u radu HNK u Zagrebu ne provodi uvođenje nužnih epidemioloških mjera i preporuka radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 propisanih odlukama od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, što je u konačnici rezultiralo preminućem opernog pjevača HNK.

Kako Odbor  do danas, dakle više od mjesec dana kasnije, nije zaprimi baš nikakvo očitovanje, zastupnica Marijana Puljak Odboru je uputila zahtjev da se tema stavi na sljedeću sjednicu Odbora te se na sjednicu pozovu i ministrica i intendantica kako bi dale svoja očitovanja Odboru i usmenim putem.

Upitana za komentar cijele situacije Puljak nam je izjavila: "Zgrožena sam ponašanjem i ministrice kulture i intendantice HNK Zagreb koje se već mjesec dana oglušuju na traženje nadležnog saborskog Odbora i ne šalju nam svoje očitovanje o kritičnoj situaciji u toj nacionalnoj kazališnoj kući. Ne znam na koji je način radio taj Odbor do sada, ovo je moj prvi mandat u Saboru i u ovom Odboru, no ovo ignoriranje najvišeg predstavničkog tijela u državi smatram neprimjerenim. Očekujem da se na sljedećoj sjednici Odbora pojave i ministrica kulture i intendantica HNK i pojasne cijelu situaciju."

Uz predsjednicu Bedeković (HDZ), nekadašnju ministricu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, te Marijanu Puljak (Centar), članice i članovi odbora su još i Krešimir Ačkar (HDZ), Ante Bačić (HDZ), Damir Bakić (Možemo!), Sabina Glasovac (SDP), Zlatko Hasanbegović (Blok), Marko Pavić (HDZ), Milorad Pupovac (SDSS), Sanja Radolović (SDP), Rade Šimičević (HDZ), Radoje Vidović (HDZ), te potpredsjednik Marijan Pavliček (HKS).

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI