Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Ana Lederer na čelu Leksikografskog zavoda?

Ana Lederer na čelu Leksikografskog zavoda?

Nakon dva problematična mandata u HNK Zagreb, potom rata s ministricom i debakla na mjestu zamjenice ministra, Ana Lederer - navodno - juriša na još jednu ravnateljsku fotelju.
Share on facebook
Share on twitter

Ako je vjerovati pisanju današnjeg Jutarnjeg lista, Ana Lederer planira se domoći ravnateljskog mjesta u Leksikografskom zavodu!

Naime, Antunu Vujiću mandat na čelu te ustanove istekao je još 25. listopada ove godine, a usprkos njegovim zahtjevima, natječaj za imenovanje novog ravnatelja Vlada još uvijek nije raspisala.

Lederer je pak u međuvremenu razriješena s mjesta zamjenice ministra kulture i čini se da se nema nikakvu namjeru vratiti na svoje staro radno mjesto u Odsjek za povijest hrvatskog kazališta HAZU, već se želi dokopati nove rukovodeće pozicije.

Ukoliko se nagađanja Jutarnjeg lista pokažu točnima bit će zanimljivo vidjeti obrazloženje imenovanja, budući Lederer nema nikakvog iskustva u leksikografiji, te je prije političkog imenovanja u Ministarstvo kulture i onog na mjesto intendantice HNK u Zagrebu, u životu radila samo kao viša znanstvena suradnica u Zavodu za povijest hrvatske književnosti, kazališta i glazbe, Odsjeka za povijest hrvatskog kazališta.

 

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE