Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Evo kako Lederer sastavlja zagrebački kulturni proračun…

Evo kako Lederer sastavlja zagrebački kulturni proračun…

Nakon što je s kašnjenjem raspisala poziv za javne potrebe u kulturi, Lederer od gradskih ustanova u kulturi traži da četverogodišnje proračune sastave u 13 dana. [DOKUMENT]
Share on facebook
Share on twitter

Ana Lederer postala je 1. lipnja ove godine, zakonu usprkos, pročelnicom novoosnovanog zagrebačkog Ureda za kulturu. Nakon niza nastupnih intervjua nitko je nije vidio ni čuo tijekom cijelog probnog roka na tom radnom mjestu, a prvi veliki projekt - raspisivanje natječaja za javne potrebe u kulturi oborio je rekorde u kašnjenju.

I dok taj natječaj još uvijek traje, a na njega se moraju javiti i gradske ustanove u kulturi, Lederer im je poslala i zahtjev za izradu proračuna te proračunskih projekcija za iduće četiri godine.

Za izradu tih kompleksnih dokumenata svim je gradskim ustanovama dala tek 13 dana, od kojih je posljednji danas, 30. rujna iako je - nedjelja.

Dapače, Ledrer se u svom dopisu od 17. rujna poziva na smjernice Ministarstva financija premda su one objavljene još 3. rujna.

Posebno su zanimljive projecirane stope projekcije ukupnih rashoda i izdataka, a kojih se sve zagrebačke gradske ustanove u kulturi moraju pridržavati:

Dakle, u idućoj godini očekuje se da sve rečene ustanove smanjenje troškove za 1.56%.

Dopis prenosimo u cijelosti.

Dopis plan 201918092018121604

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

One Response

  1. Jedan čovik na otoku je bi poče učit tovara da manje ji i baš kad ga je nauči tovar je krepa.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI