Search
Close this search box.

Tjedni pregled br.14 [1.-7.4.13]

Tko je odmorio - odmorio je. Započinje udarnički ritam festivalske sezone, s čak osam premijera i dva gostovanja.

utorak 02/04/13  

  • kazališni tjedan počinje svečano i radno iako lijevom rukom. U Teatru ITD, naime, nakon odgode zbog bolesti u ansamblu, premijerno izvode predstavu Ljevoruka prema predlošku kontroverznog Petera Handkea, u čijem je središtu oprianje društvenim konvencijma, kao što je opiranje kazališnom pomodarstvu u središtu rukopisa redatelja Vedrana Hleba.

četvrtak 04/04/13

  • Izvedbom mjuzikla Crna kuća (mjuzikl u boji) počinje 6. po redu Glumački festival u Krapini ili kraće - GFUK. Što sve nudi do svog konca, 21. travnja, provjeriti možete - ovdje.

petak 05/04/13  

subota 06/04/13

 

nedjelja 07/04/13

  • MBZ se, barem što se tiče glazbeno-scenskih djela, u nedjelju nastavlja premijernim double billom Pierrot mjesečar / Čekić bez gospodara pionira suvremene glazbe, Schönberga i Buleza, s tim da prvi - barem ako je vjerovati festivalskim materijalima nema, a drugi ima redatelja i taj se odaziva na ime -  Rene Medvešek.
  • premijeru će konačno, nakon više od godinu dana imati i u Trešnji. Vlastitu adaptaciju Ezopove basne, Cvrčak i mrav, režira Nina Kleflin.
  • U ZKM pak iste večeri gostujen ajbolja slovenska predstava 2011. Bartleby, pisar, a u režiji jednog od najzanimljivijih srpskih redatelja današnjice - Miloša Lolića
  • na koncu, istog bi dana, iako još uvijek nije poznato gdje, trebao početi i projekt Cirkobalkana

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE