Search
Close this search box.

Tjedni pregled br. 37/2014

Dok se u ostalim hrvatskim gradovima kazališna sezona tek zahuktava, u Zagrebu su na programu tri premijere, ali i pregršt gostovanja na čak tri različita festivala.

ponedjeljak 15/09/14  

  • Instalacijama i performansima na Cvijetnom trgu u Zagrebu započinje 47. PIF. Festival traje do 20. rujna, a na svečanom otvorenju kao prva predstva u konkurenciji bit će izvedena produkcija U trenu, Stephena Mottrama koju (ako nemate pozivnicu za otvorenje) možete u KUC Travno pogledati i dan kasnije
  • Iste večeri od  19:30 sati u HNK Zagreb zbit će prva ovosezonska premijera te kuće. Predstavu Razbojnici prema istimenom Schillerovu tekstu režira Vito Taufer.

utorak 16/09/14

  • Iz dnevne ponude PIF-a izdvajamo lutkarsku predstavu za odrasle, Saga, o ekonomskoj propasti Islanda i njezinim posljedicama po tzv. male ljude. Pogledtai je možete od 21 u kazalištu Kerempuh

srijeda 17/09/14

četvrtak 18/09/14

  • Iz programa PIF-a izdvajamo predstavu Tristan i Izolda... poljskog Kazališta u Klodzkom, koja spaja tradicionalnu europsku priču o tragičnoj ljubavi i izdaji s poetikom japanskog lutkarstva. Pogledati je možete od 21 sat na Sceni Travno.

petak 19/09/14

  • U ZeKaeMu od 20 sati započinje još jedan Festival svjetskog kazališta. Prva na redu je predstava Kralj Ubu u produkciji britanske kompanije Cheek by Jowl. Pogledati je na istom mjestu možete i dan kasnije.

subota 20/09/14

nedjelja 21/09/14

  • Par mjeseci nakon premijere svoje najnovije predstave, belgijska kompanija Peeping Tom ponovno dolazi u Zagreb predstavljajući prvi dio svoje obiteljske trilogije. Predstava Otac dio je programa FSK, a pogledati je možete od 21 sat u HNK Zagreb.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE