Search
Close this search box.

Tjedni pregled br. 41 [7.-13.10.13.]

Nastavlja se festival Prolog, započinju Gavelline večeri, a uz to na domaće repertoare stiže još i šest premijera.

ponedjeljak 07/10/13

  • Na pozornici Akademije na Trgu maršala Tita 5, prvog dana nove akademske godine –  7. listopada, održat će se izvedba projektaDeath. At Least. nastalog u suradnji sa Studentskim ateljeom Dubrava.

srijeda 09/10/13

  • Niti godinu dana nakon što smo koloplet jednočinki Jona Fossea  premijerno vidjeli u HNK Varaždin, isti tekst(ovi) poremijerno stižu i na repertoar Gradskog kazališta u Sisku u koprodukciji s UAOS. Predstavu Majka i dijete režira Robert Raponja.

četvrtak 10/10/13

  • Gradsko kazalište mladih u Splitu premijerno izvodi Malog princa. Izvornik doista ne treba posebno najavljivati pa ćemo samo reći kako dramatizaciju i režiju potpisuje Dražen Ferenčina.

petak 11/10/13

subota 12/10/13

  • Desetak dana nakon što su u Splitu premijerno predstavili jednu predstavu za djecu, Ksenija Zec i Saša Božić već u Zagrebu imaju - novu. Ova nastaje prema tekstu Milana Markovića, namijenjena je starijim razredima osnovne škole i srednjoškolcima,  bavi se problemom diskriminacije, a zove se - Zagreb gori.
  • Kad smo već kod rugih, drugu premijeru u tekućoj sezoni ima i Kazalište Virovitica. Andersenov klasik Snježna kraljica, režira Draško Zidar.
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE