Naslovnica > VIJESTI > INFO > Rekordni program Edinburgh Fringea

Rekordni program Edinburgh Fringea

Organizatori Edinburgh Fringe Festivala objavili su ovogodišnji program koji ruši rekorde s više od 50.000 izvedaba i nizom novih, neobičnih lokacija.
Share on facebook
Share on twitter

Premda im to navodno nije namjera, Edinburgh Fringe Festival i ove će godine oboriti neke rekorde. Naime, manifestacija koja traje nešto manje od mjesec dana, od 7. do 31. kolovoza, donosi program s više od 50.000 događanja diljem grada i oko 3.300 produkcija na lokacijama koje između ostalog uključuju autobus na kat, stari stan i curry bar.

Festivalom dominira komedija koja čini nešto više od 34 posto programa, a teme će se uglavnom kretati oko klimatskih promjena, spola i seksualnosti, te odnosa djece i roditelja.

Tradicionalno, EFF se smatra najvećem festivalom izvedbenih umjetnosti na svijetu, a u prilog zadržavanju tog statusa ide i činjenica da će se predstave ove godine odvijati na čak 313 lokacija. Izvođači u Edinburgh stižu iz gotovo 50 zemalja, uključujući Tajvan, Hong Kong, Australiju i Meksiko.

U Meadowsu, golemom parku i najvažnijem otvorenom prostoru u Edinburghu, bit će podignut novi kompleks šatora koji će ugostiti novocirkuske predstave i izvedbe fizičkog teatra. Pojedine izvedbe održavat će se u državnoj školi Clifton Hall, a srednjovjekovni napjevi izvodit će se u crkvici iz 15. stoljeća.

50.459 događaja u 25 dana predstavljeno je u programskoj knjižici od čak 450 (!) stranica, a online sve što želite saznati možete pronaći na ovom linku.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI