Search
Close this search box.

Crna kuća (mjuzikl u boji)

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Tim koji je realizirao prvu domaću nezavisnu produkciju broadwayskog mjuzikla ‘Footloose’, ima novi još ambiciozniji projekt ‘Crnu kuću – mjuzikl u boji’
autorski tim funkcija
Seth Weinsteinglazbeni ravnatelj
Tadija Kolovrat producent
Filip Gjud asistent glazbenog ravnatelja
Slavica Motušić kostimograf
Goran Naranđa inspicijent
Tihana Strmečkiasistent i plesni kapetan
Dario Novosel oblikovatelj svjetla
Nevena Balenkostimograf
Igor Weidlichdramaturg
Ladislav Prežigalolibretist
Ladislav Prežigaloproducent
Branko Gladproducent
Igor Barberićredatelj
Igor Barberićkoreograf
Sanja Jakupeckostimograf
Darko Hajsekskladatelj
Marta Crnobrnjascenograf
Miljenko Bengezoblikovatelj svjetla
izvođači uloge
Antonia Barišić Magdalena
Boris BarberićOglašivač Josip
Damir KedžoBiskup Hudi
Davor Worda ĆikovićPero
Denis Marijanovićbas gitara
Dinko Pasini gitara
Dinko Zecansambl
Dunja FajdićMonika
Ema Gagro ansambl
Hrvoje ForetićJuraj Orković
Igor BaksaMrki
Karla Tafraansambl
Lana Jerčinovićansambl
Manuela Svorcanansambl
Marija KolbRosa
Mario Jukićansambl
Marko Duvnjakbubnjevi
Marko Plavecansambl
Martina Kolegaansambl
Matija ŠkvorcMucavi
Mihael Britvecansambl
Mirna Ružićansambl
Miro Tomić Mesar / Pater / Sultan
Philip CowlishawZvonko
Siniša VidovićBeg Mustafa Karabeg / ansambl
Vesna RavenšćakVeronika

Nakon tri godine igranja mjuzikla Footloose, prve domaće nezavisne produkcije broadwayskog mjuzikla, a koji je prema njihovim podacima dosad vidjelo 40.000 gledatelja, produkcijski tim B GLAD Produkcije, pripremio je novi projekt. Riječ je o mjuziklu Crna  kuća – mjuzikl u boji, autora Ladislava Prežigala (a za kojeg prilično iritantno producenti neprestano ističu kako je aktualni zagrebački pročelnik za gospodarstvo) i Darka Hajseka, za koji dramaturgiju potpisuje Igor Weidlich, a redatelj i koreograf je – Igor Barberić.

Ova golema i ambiciozna domaća produkcija tek je u tragovima utemeljena na starozagrebačkoj legendi iz 16. stoljeća, kada se nad Hrvatskom nadvijala velika turska opasnost, a uz to su bješnjele i nesuglasice između dva (ne)prijateljska grada – Kaptola i Griča. Tamo su, kaže službena najava, "živjeli sretni, iako nepismeni i jedni drugima zavidni stanovnici. Dok se nad Kaptolom nadvijala opasnost od prodora turske vojske, gradom je upravljao dobri biskup Stjepan Orković."

Priča prati dvije mlade, rasne i nadobudne Gričanke, Magdalenu i Moniku, koje na Kaptol dolaze u šoping i kako bi pronašle pravu ljubav. Tamo ih dočekuje daleko više od onoga što su očekivale. Magdalena će izgubiti oči i noge od traganja za svojim idolom, biskupom Stjepanom, a Monika će izgubiti glavu za naočitim biskupovim bratom Jurajem. No, svu idilu s Kaptola odnijet će beskrupulozni, a opet neodoljivo šarmantni i slatkorječivi biskup Hudi, koji Kaptol želi samo za sebe. On ne voli ni Stjepana, ni njegove prijatelje, no voli tamnice i lomače. Zato kuje plan. Čim dobrog biskupa Stjepana zarobe Turci, Hudi sve svoje ambicije usmjerava na spaljivanje posljednje kaptolske vještice Rose i bojenje Stjepanove kuće u crno.

Mlade Gričanke i Juraj postat će posljednja nada Kaptola.Hoće li zli Hudi ostati ponižen? Hoće li se lomače Kaptola zauvijek ugasiti i prepustiti mjesto nekim novim, sretnijim vremenima. I hoće li netko vratiti boju Stjepanovoj kući, ili će ona do današnjih dana ostati podsjetnik na vrijeme ove kaptolske sapunice? 

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE