Search
Close this search box.

Personal guru

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Novi autorski projekt glumca Jerka Marčića realiziran u suradnji s redateljem Sašom Božićem.
autorski tim funkcija
Jerko Marčićautor koncepta
Saša Božićdramaturg
izvođači uloge
Jerko Marčić

Personal guru multimedijalni je performans na granici između interaktivnog happeninga, žive instalacije i kazališta, a izvodi se za jednog posjetitelja/icu. Preuzimajući za svoj okvir obrazac terapijske seanse, projekt propituje iscjeljujuću moć žive izvedbe i njezinu transformativnu snagu. Osnova svakog terapeutskog procesa, ako ju shvaćamo kao neki oblik izvedbe, su kreativnost i spontanost koje predstavljaju neke od temeljnih osobina svakog čovjeka. No, Personal Guru koristi terapeutske metode za istraživanje susreta izvođača i publike, u ekstremno intimiziranom prostoru izvedbe. Koncept i izvedbu potpisuje Jerko Marčić, a dramaturgiju Saša Božić.

Glumac i performer Jerko Marčić je i holistički  savjetnik  koji osim klasičnih psihoterapijskih obrazaca radi na osvještavanju traume i njezinih upisa u tjelesnost klijenta.

'Upustit ćemo se u distopiju zajedništva. Sa znatiželjom želimo progovoriti o krhkosti izvedbe kako bismo ocrtali prazninu i stvorili mitove o tijelima kazališta i tijelima terapije te se pozabavili prolaznošću i intimitetom ljudskog susreta. Želimo razotkriti pojavnost fikcije na koju nailazimo u neostvarenim maštanjima kako bi naši životi trebali izgledati. Želimo se igrati s neposrednošću, koja manje-više uvijek karakterizira odnos između terapeuta i pacijenta a izostaje u teatru', ovim riječima projekt najavljuje Jerko Marčić.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE