Bokte!

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Predstava tematizira odnos roditelja i djece u razdoblju od rođenja do punoljetnosti te nas podsjeća na brojne situacije u kojima smo se svi mi barem jednom u životu našli.
autorski tim funkcija
Šimun Matišićskladatelj
Vanja Jovanovićautor teksta
Vanja Jovanovićredatelj

Teatar Puna kuća u suradnji s Udrugom roditelja „Korak po korak“, nakon uspješne suradnje u realizaciji predstave za mlade „Dvije crte plavo“ koja se izvodi u koprodukciji s Teatrom Exit, donosi novu predstavu koja će nasmijati, ali i navesti na razmišljanje i mlađe i one starije.

Predstava 'Bokte' tematizira odnos roditelja i djece u razdoblju od rođenja do punoljetnosti te nas podsjeća na brojne situacije u kojima smo se svi mi barem jednom u životu našli. Puno bismo ih puta puno lakše riješili ili se s njima nosili da smo u tim trenucima mogli sagledati i drugu stranu priče, stoga je cilj ovom predstavom osvijestiti i roditelje i djecu o važnosti slušanja i uvažavanja tuđih mišljenja i stavova“, izjavila je Silvija Stanić, izvršna direktorica Udruge roditelja „Korak po korak“.

Glavni su likovi predstave arheologinja Ana i njezin muž krovopokrivač Boris te njihova djeca blizanci Mala i Mali.

Njihovu obiteljsku priču gledatelji doživljavaju kroz prizmu svakog od njih pa tako raščlanjivanjem obiteljskih odnosa kroz različite životne faze mogu vidjeti kako se roditelji nose s odrastanjem svoje djece i kako se ta djeca nose s pritiscima odrastanja i preuzimanja odgovornosti za svoje odluke. Scenom po scenu dolazi se do zaključka kako korijeni sukoba u obiteljima najčešće leže u pretjeranoj potrebi za zaštitom koja tako često rezultira nerazumijevanjem i razdorom među članovima. Kroz komične, svima prepoznatljive, gotovo arhetipske dramske situacije unutar jednog doma publika će imati priliku vidjeti odrastanje iz vizure djece i iz vizure roditelja. Sigurno će se prepoznati u većini situacija, a u najboljem slučaju, prepoznat će pogreške u vlastitim postupcima u okviru svoje obitelji. Upravo zahvaljujući svojoj tematskoj širini predstava je namijenjena i odrasloj i mladoj publici jer smo svi barem jednom u životu bili dio obitelji“, poručuje redatelj Vanja Jovanović.

Teatar Puna kuća predstavu postavlja u partnerstvu s Udrugom roditelja „Korak po korak“ te uz sufinanciranje Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Ureda za kulturu Grada Zagreba.

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE