Search
Close this search box.

Lovro Krsnik

DATUM ROĐENJA:
Lovro

Apsolvent je diplomskog studija Kazališne režije i radiofonije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.Zavšio je preddiplomski studij istoga smjera režijom predstave “Nepobjediva lađa” (2012.) Josipa Kosora, s trideset sudionika na sceni Teatra na Trešnjevci, a diplomsku predstavu Camusovog „Opsadnog stanja“(2016.) uprizorio je ambijentalno na sedam lokacija pod mentorstvom prof. Branka Brezovca.

Radio je kao asistent redatelja Paolu Magelliju, Krešimiru Dolenčiću, Dori Ružđak, Branku Brezovcu, Ivici Kunčeviću i Damiru Lončaru u mnogim opernim i profesionalnim dramskim produkcijama, a one ispitne, sudjelovale su mu na međunarodnim studentskim festivalima: FIST(Beograd), SKOMRAKI(Skopje), te tuzemnim TEST i VELESAJAM KULTURE. Dodijeljena mu je i skupna Dekanova i Rektorova nagrada za operu "Carmen" (2012.) Krešimira Dolenčića kojem je bio asistent. Suradnja studenata ADU, ALU, MUZAe i TTFa se nastavila i 2013. operom "Slavuj" gdje se uključio i  kao dio scenografskog tima.

Za vrijeme studija režirao je koncertna čitanja u skopu DeSADU te predstave premijerno izvedene na KRADU, od kojih je i “Pa može se i tako reći”  (2014.) Borne Vujčića igrana na sceni Vidra, Satiričnog Kazališta Kerempuh. U Zagrebačkom plesnom centru režirao je plesne predstave: "Vrata percepcije" (2013.) za 30.TSP i “Pokrenuti prostor” (2014.) te iste godine "Razgovor s upitnikom(?)" u GK Trešnja s kojom su gostovali na 43. EX TEATAR FESTu u Srbiji.U ožujku 2016. u Atelieru Olschinsky otvara međunarodnu izložbu LOVES ME/LOVES ME NOT plesnim performansom: “Love fugue for two actors“ u Beču.

 

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE