Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Mladi dramatičari na ADU

Mladi dramatičari na ADU

Studenti dramaturgije odlučili su podijeliti sa svijetom svoje rane radove, te usput pružiti priliku studentima glume, režije i produkcije da se također iskažu. U nastavku saznajte nešto više o tome što i koga možete gledati na ADU od 7. do 10.12.
Share on facebook
Share on twitter

Prije nekoliko dana najavili smo vam čitanja tekstova studenata dramaturgije, što je ujedno i prvi projekt koji organiziraju studenti koji su se okupili pod imenom DeSADU.

U međuvremenu su se oformile radne ekipe, napravljene su podjele, održane su probe... a veliko finale počinje u ponedjeljak i traje do četvrtka. U tom vremenu moći ćete pogledati komorne izvedbe sedam tekstova, a evo što smo doznali o njima:

7. 12. ponedeljak
19: 30
Mirna Rustemović: KUĆNA IDILA
Jednu večer  nestalo je struje u kući četveročlane obitelji. Kako bi nešto vidjeli morali su upaliti svijeće. Imali su ih dovoljno da dobro osvijetle samo jednu prostoriju, tako da su svi bili prisiljeni zajedno provesti večer u dnevnom boravku. Nisu znali što bi radili, pa je majka odlučila da svatko ispriča jednu priču. Ona je prva počela, sjetila se jednog izleta od prošle godine. Nakon što je ona ispričala priču, svaki ukućanin je ispričao svoju verziju istog događaja.

Režija: Lovro Krsnik
Produkcija: Vedrana Reberšak
Igraju: Dado Ćosić, Jure Radnić, Erna Rudnički, Ornela Vištica

21:00
Nina Gojić: OPTIČKA VARKA

Prostor prihvatilišta za tražitelje azila nastanjen je pričama koje se neće čuti. Jedna od njih izranja i postaje ruska bajka. Njen junak Andrej uz pomoć jednog psa, lisice, drvosječe, klupka i žar ptice odlazi u potragu za sestrom koju je sasvim sigurno zatočila Baba Jaga.

Režija: Morana Novosel
Produkcija: Marina Trandler
Igraju: Iva Babić, Ivan Bošnjak, Filip Lozić, Gordan Sarajlić, Asim Ugljen, Dinka Vuković

8. 12. utorak
19: 30
Marta Maria Mekovec de Carvalho: CICADA
"Cicada" (latinski naziv za određenu vrstu cvrčka) se odvija unutar 7 dana, a život jednog od protagonista, Ivana, metaforički prati ciklus jedne cicade. Pretučenog i onesvještenog Ivana pronalazi Klara, žena od trideset godina koja pati od kratkoročne amnezije i uvjerena je da joj je 17 godina. Za nju se brine Veronika, njezina starija sestra koja nevoljko dopušta da Ivan ostane kod njih dok se u potpunosti ne oporavi.
Režija: Frana Marija Vranković
Produkcija: Mia Vitolić
Igraju: Iva Babić, Marko Hergešić, Nataša Kopeč, Filip Lozić, Marija Šegvić, Slaven Španović

21: 00
Dino Pešut: DISLOCIRANI
Tekst govori o posljednoj večeri Eve Braun i Adolfa Hitlera, o njihovom prvom i posljednjem bračnom danu. Kroz tekst je bila namjera progovoriti o braku kao instituciji koja propada, koja u valovima suvremenog doba ili apokaliptične slike postaje samo krhotina nekih djevojačkih iluzija. U tekstu Dislocirani može se pratiti i promjena odnosa moći koji su zapravo svojevrsni pokretač radnje.
Režija: Vedran Hleb
Producent: Ana Letunić
Igraju: Ana Letunić, Jure Radnić

9. 12. srijeda
19:00

Kristina Gavran: ZVONIMIR
Glavni lik ove drame je Zvonimir, tridesetogodišnji učitelj, nezadovoljan svojim životom, prilično inertan i zarobljen u lošim međuljudskim odnosima. Zvonimira je stvorio pisac koji želi dovršiti dramu, ali tijekom pisanja će doći do različitih sukoba između autora i njegovog vlastitog lika.
Režija: Filip Povrženić
Produkcija: Anita Bastašić
Igraju: Iva Babić, Dado Ćosić, Jan Kerekeš, Erna Rudnički, Marija Šegvić

21:00
Nina Horvat: DOK NAS SMRT NE RASTAVI
Četiri osobe nalaze se u Čistilištu na grupnoj terapiji. Umrle su nasilnom smrću. Psihijatar im pokušava pomoći da se oslobode negativnih osjećaja i pomire s načinom na koji su umrli da bi doista mogli počivati u miru. Njegovi pacijenti rijetko su spremni na suradnju i ne pokazuju nikakav napredak pa se Psihijatar odlučuje na očajnički potez – suočava ih s njihovim ubojicama. Gospodin i Gospođa, Muž i Žena, Mladenka i Mladoženja, On i Ona ponovo se susreću, ali stvari se ne odvijaju onako kako je Psihijatar zamislio...
Režija: kolektivna
Produkcija: Mia Vitolić
Igraju: Nataša Antulov, Iva Babić, Mia Biondić, Ivan Bošnjak, Filip Detelić, Filip Lozić, Slaven Španović, Asim Ugljen, Dinka Vuković

10. 12 četvrtak
20: 00

Ivan Turković – Krnjak: ŠTA?
Čitači spektakl! Divljaštvo, Hollywood, horror, dobro i zlo, ljubav, nasilje, propast, golotinja, poanta, znoj...
Režija: Vedran Hleb
Produkcija: Vlatka Jedvaj
Igraju: Ivan Grčić, Marko Hergešić, Marko Hrenović, Iskra Jirsak, Angelina Jolie, Nataša Kopeč, Miro Manojlović, Nina Nimac, Ivan Ožegović, Zoran Pribičević, Gordan Sarajlić, Asim Ugljen, Mirela Videk

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI