Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Već 10 godina KRADU na ADU

Već 10 godina KRADU na ADU

Na jubilarnoj reviji publika će moći vidjeti jedanaest predstava, od kojih se čak polovica izvodi premijerno.
Share on facebook
Share on twitter

U šest dana Kazališne revije Akademije dramske umjetnosti publika će imati priliku pogledati premijerne predstave: Vrijeđanje publike (prema tekstu Petera Handkea, u režiji Ivana Penovića), Kako nastaje kazališna predstava (prema  tekstu Sunčice Sodar i Hrvoja Korbara, u režiji Hrvoja Korbara), Proletio je tihi anđeo (prema motivima „Galeba“ A. P. Čehova, dramatizaciji Nine Bajsić i Tamare Damjanović, u režiji Tamare Damjanović), Kad je mrak, zažmiri (autorski projekt Maje Ležaić i Nikoline Rafaj) te Projekt: Pravda kazališne platforme Regionalna mreža akademija.

Među repriznim su produkcijama predstave: Tamara (prema tekstu Frana Galovića, u režiji Arije Rizvić), Giga Barićeva (ispit iz Scenskog govora i Scenskog pokreta pod mentorstvom profesorica Ivane Legati i Blaženke Kovač Carić), Životinjska farma (glumačka klasa Renea Medvešeka) te tri plesne produkcije ...šš.šš...šš.šŠ.Š.ššŠšškrčkrshhššš...ŠŠšššštktkt...ktkRrrč...čkčkšŠŠŠŠš........šŠŠsŠtk. [šum]. (koncept i koreografija Nikolina Medak, u suradnji s izvođačicom Danijelom Vukadinović), izvedbene radionice 1. i 3. godine izvedbenog smjera Odsjeka plesa, Little Crowd (pod mentorstvom Milana Tomášika) i Students of Images (koncept i koreografija Matija Ferlin).

U okviru popratnog programa održat će se treći DijalogADU, ciklus razgovora na aktualne teme iz kulturne politike s naglaskom na scenske i audiovizualne umjetnosti te predstava Fuga o ljubavi prema tekstu Alberta Camusa i u režiji Lovre Krsnika. Također, Akademija dramske umjetnosti nastavlja suradnju sa Studijem dizajna pri Arhitektonskom fakultetu te će posjetitelji revije moći razgledati i izložbu plakata za pojedine predstave.

U sklopu kazališne platforme međunarodnog projekta Regionalna mreža akademija, koji je Akademija dramske umjetnosti s partnerskim akademijama i fakultetima započela u lipnju 2013. godine, na 9. je reviji KRADU organizirano javno čitanje studentskih dramskih tekstova na temu pravde. Oni su izabrani na natječaju provedenom na fakultetima i akademijama iz Ljubljane, Beograda, Novog Sada, Cetinja, Skopja, Sarajeva i Zagreba. Tijekom 2015. i 2016. godine sedam je umjetničkih timova na partnerskim akademijama pripremalo dramske komade, koji se objedinjeni premijerno prikazuju na 10. KRADU pod zajedničkim nazivom „Projekt: Pravda“. Komadi na temu pravde koji će se prikazati su: Čačkalica Kristine Bojanić u režiji Tamare Damjanović, Ne čujem pečat, Josipe Borne Vujčića u režiji Marka Jovičića, Popokatepetl Sare Radojković u režiji Mirka Radonjića, Šah-mat Mile Jovanović u režiji Sare Lucu, Terapija Mirze Skenderagića u režiji Dragane Stojčevske, Tu sam ja Brecht Balša Počeka u režiji Dine Pešuta te Zezanje Dine Pešuta u režiji Irfana Avdića.

KRADU je kazališni festival pokrenut na inicijativu studenata s ciljem prezentiranja njihovih radova javnosti, nema natjecateljski karakter te se održava bijenalno s revijom filmova FRKA.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI