Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Tjedan dana novih dramskih tekstova na ADU

Tjedan dana novih dramskih tekstova na ADU

Tradicionalna revija tekstova studenata dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti održat će se od 9. do 12. prosinca, a koncertno će biti pročitano 5 dramskih tekstova koje je po prvi put odabrao - stručni žiri.
Share on facebook
Share on twitter

DeSADU (ili Dramska sekcija Akademije dramske umjetnosti) osnovana je 2009. s ciljem otvaranja i predstavljanja studija dramaturgije javnosti i ciljem poboljšanja suradnje između odsjeka izvan akademskog kurikuloma. DeSADU je tako prostor za javna čitanja studenata dramaturgije, a osnivači su Ivan Bošnjak, Nina Horvat, Mia Vitolić i Frana Marija Vranković.

Specifičnost ovogodišnjeg DeSADU-a je činjenica da je tekstove prvi put birao stručni žiri u sastavu: Saša Božić, redatelj koji se u svom radu nerijetko bavi upravo suvremenim dramskim tekstovima te dramski pisci Ivor Martinić i Nina Horvat, koja je i jedna od osnivača revije. Druga novina ovogodišnjeg izdanja su okrugli stolovi na razne dramaturške teme i predstavljanja zbirke novih drama i djelatnosti Ogranka mladih HDDU-a.

Za organizaciju i realizaciju svih programa DeSADU, koji će se ove godine održati u prostoru F22 - Nove akademijske scene, zaslužni su studenti odsjeka produkcije, glume i kazališne režije i radiofonije. U prostoru će se, osim koncertnih čitanja tekstova studenata dramaturgije, moći pogledati fotografije studenata Odsjeka snimanja Akademije dramske umjetnosti (autori fotografija: Sara Bernarda Moritz,  Dea Botica,  Antonio Pozojević,  Marina Paulenka, Dario Belić,  Ante Cvitanović,  Mario Pućić,  Dino Šertović, Nikola Šerventić,  Anja Kolić).

U nastavku Vam donosimo čitav raspored događanja:

Utorak, 8.12.
20:00 Predstavljanje rada Ogranka mladih HDDU-a
21:00 Lucija Klarić:  Put u zaborav, r. Lovro Krsnik

Srijeda, 9.12.
19:30 Okrugli stol – Saša Božić: „Dramaturgija izvedbe“
21:00 Valentina Galijatović: Pas radnog naslova Honda, r. Paolo Tišljarić

Četvrtak, 10. 12.
19:30 Okrugli stol – Leo Rafolt: „Humanistika kao odbačeni predmet“
21:00 Luka Vlašić: Ništa novo, r. Hrvoje Korbar

Petak, 11.12.
19:00 Predstavljanje knjige „Nove drame“; ulomke režira Rok Pečečnik
21:00 Luka Mavretić: Magda bonsai, r. Paolo Tišljarić

Subota, 12.12.
19:30 Okrugli stol – Biserka Vučković: „Pravda među zvukovima“
21:00 Nina Bajsić: Negativna sposobnost, r. Tamara Damjanović
Tulum

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI