Naslovnica > 25.1.
25.1.

Kratka priča o Antikristu

Filozofska rasprava Vladimira Solovjeva polazna je točka ovog kazališnog istraživanja.

Random House: Two

Drugi dio planirane trilogije autorice Andreje Široki, koja konceptualno počiva na koreografskom istraživanju specifičnosti ženskih izvođačkih tijela, te njihovom provođenju kroz zadane, postojeće materijale i zadatke, prikupljene prvenstveno kroz vlastita koreografska istraživanja.

Aida

Verdijevu godinu dva su domaća teatra s nacionalnim predznakom, riječki i zagrebački, odlučila obilježiti koprodukcijskom 'Aidom', no čak ni zajedničkim snagama nisu mogli sastaviti podjelu bez gostiju iz inozemstva.

Malograđanska svadba

Brechtov 'Pir Malograđana' iliti 'Malograđanska svadba' u izvedbi Crnogorskog narodnog pozorišta i režiji gosta iz Slovenije, Eduarda Milera.

Vučjak (HNK VŽ)

Još jedan Krležin klasik o uvijek i vječno nezavidnom položaju hrvatskih intelektualaca, u Varaždinu u režiji Ivice Kunčevića.

Ifigenija

Tragičnu klasičnu priču, zasnovanu na Euripidovoj Ifigeniji u Aulidi, za današnju publiku i vrijeme adaptirala je mlada autorica Lana Šarić.

U posjetu kod gospodina Greena

Američka uspješnica o predrasudama i njihovu nadilaženju svom je autoru priskrbila i prigodu da na istu temu progovori u UN.