Naslovnica > 16.4.
16.4.

Agrippina

Opera seria u tri čina koju je Händel skladao na libreto Vincenza Grimanija prati priču o Agrippini, Neronovoj majci, koja spletkama pokušava s trona skinuti svojega muža, rimskog cara Klaudija, i postaviti sina za cara.

Pir malograđana (ši)

Brechtovo svadbeno slavlje u Šibenik dovodi Dražen Ferenčina.

Čaruga

Slavonski Robin Hood haračio je Slavonijom radnih godina prošlog stoljeća, a kakvu štetu proizvodi početkom ovog, možete vidjeti u HNK-u. Redateljskim uputama pomaže mu Joško Juvančić.

Bones – hommage za dvije bakice

Jedna švelja i jedna tkalja, dvije žene iz Hrvatske i Njemačke, te njihove unuke, dvije koreografkinje i izvedbene umjetnice, otvaraju diskusiju o novim mogućnostima jednog odnosa, intencijama same izvedbe, tjelesnim identitetima i nasljedstvu...

Festa

Obiteljski odnosi često su apsurdni i u pravom životu, a kako to izgleda na sceni dok traje 'Festa', pogledajte u Kazalištu Marina Držića.

Gospođica Julija (cdu)

Jedan komad za tri glumca nije tako neobična pojava, no kad tome dodamo po dva redatelja i dramaturga, te činjenicu da se isti tekst višekratno ponavlja, dobijemo 'Gospođicu Juliju' u verziji Frljić -Tomić.

Il signor Bruschino

Jedno od ranijih ostvarenja velikog Rossinija operna je farsa o tome što smo sve spremni učiniti da dođemo do ruke voljene osobe. U režiji Dinka Bogdanića.