Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > KRADU na ADU osmi put!

KRADU na ADU osmi put!

Ponovno KRADU! A studenti zagrebačke ADU još i – drame.

Od 28.3. do 1.4.2012. održat će se osma Kazališna revija Akademije dramske umjetnosti, KRADU. Čekaju vas Balzacove bludnice, četiri princa bez bijelog konja, par koji se uvijek iznova susreće na putovanjima, intrige iza kulisa jedne kazališne predstave, kolaž o Daniilu Harmsu, redateljski eksperiment, Gertrude Stein, ispreplitanje zbilje i fikcije, priča o vrlo običnim ljudima, skica sjene jednog odnosa, potraga za rješenjem i pet priča o Zagrebu.

U pet dana moći ćete pogledati čak dvanaest predstava, većinom premijernih izvedbi, od toga dvije praizvedbe tekstova studenata dramaturgije. Čekaju vas i četiri glumačka ispita, koprodukcija s muzičkom Akademijom, jedan redateljski eksperiment i još mnogo toga.

KRADU je festival kazališne umjetnosti pokrenut sredinom devedesetih godina na inicijativu studenata, zamišljen kao manifestacija na kojoj studenti mogu prezentirati svoje radove javnosti. KRADU nema natjecateljski karakter, a organizira se bijenalno - izmjenjuje se s filmskom revijom F.R.K.A.

Na prošloj, sedmoj po redu KRADU o kojoj smo vam pisali ovdje, izvedeno je osam predstava, većinom premijernih izvedbi, a od toga čak šest inscenacija tekstova studenata dramaturgije. To je bila prva KRADU kojom nisu dominirale reprize glumačkih i režijskih ispita nego studentski projekti.

Osim etabliranja mladih autora, činjenica da je postavljeno šest studentskih tekstova, važna je i zbog (neuobičajene) izvannastavne suradnje čak pet odsjeka – glume, kazališne režije, dramaturgije, produkcije i snimanja (usmjerenje oblikovanje svjetla) koja je u punom zamahu i ove godine. Od dvanaest predstava, njih osam su studentski projekti nastali mimo nastave entuzijazmom i ambicioznošću studenata različitih odsjeka.

Osim što su se studenti ADU povezali s Muzičku akademijom, ostvarili su i suradnju s Arhitektonskim fakultetom - studenti dizajna izradili su kompletni vizualni identitet ovogodišnje KRADU, kao i plakate za svih dvanaest predstava koje ćete moći pogledati na izložbi prvog dana osme KRADU.

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE