Naslovnica > VIJESTI > INFO > Tužna bilanca 2011.

Tužna bilanca 2011.

U godini koja je na izmaku napustila su nas brojna velika imena domaćeg teatra - od Fadila Hadžića do Ante Čede Martinića...
Share on facebook
Share on twitter

3. siječnja 2011. preminuo je filmski redatelj i scenarist, putopisac, novinar i feljtonist, dramski pisac, ali prvenstveno komediograf, te dugogodišnji umjetnički ravnatelj kazališta Kerempuh - Fadil Hadžić.

17. veljače 2011. napustio nas je jedan od Gavellinih prvaka, ali i simbola dubrovačkog teatra - Predrag Vušović - Pređo.

1. ožujka 2011. kazalište u Frankopanskoj izgubilo je još jednu svoju veliku zvijezdu, preminula je - Vjera Žagar Nardelli.

23. ožujka 2011. preminuo je član prve generacije zagrebačke akademije i izvornog Gavelllina ansambla, čuveni Maro iz Spajićeva 'Dunda', Zorko Rajčić.

18. travnja 2011. preminuo je i jedan od najboljih suvremenih hrvatskih glumaca, nezaboravni Cervantes - Ivica Vidović.

26. travnja 2011. napustio nas je redatelj, pedagog i prevoditelj, utemeljitelj čak tri domaće kazališne skupine, Damir Munitić.

24. srpnja 2011. hrvatsko je glumište ostalo bez jednog od svojih najomiljenijih članova, koji je svojim glasom obilježio djetinjstva brojnih generacija, ali i bio jedan od osnivača Gavelle. Preminuo je  - Josip Bobi Marotti.

26. srpnja 2011. preminuo je dugogodišnji član GK Komedija, glumac, redatelj i pedagog, Vladimir Jagarić.

15. listopada 2011. napustio nas je i veliki splitski glumac, koji je cijelu karijeru ostao vjeran tamošnjem Gradskom kazalištu mladih - Franko Strmotić.

10. studenog 2011. stigla nam je vijest da je preminuo rođeni Zagrebčanin, koji je gotovo cijelu karijeru ostvario u Beogradu postavši jednim od najvećih imena jugoslavenskog teatra i filma - Petar Kralj.

22. studenog 2011. u Njemačkoj je preminula proslavljena Srebrenka Sena Jurinac, zvijezda brojnih svjetskih opernih scena.

27. prosinca 2011. u Splitu je preminuo prvak, ali ravnatelj tamošnje Drame, omiljeni Dioklecijan - Ante Čedo Martinić.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI