Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Bumerang se vratio: ni u HNK Rijeka ne žele ovakav ZOK

Bumerang se vratio: ni u HNK Rijeka ne žele ovakav ZOK

Iako je intendant HNK u Rijeci jedan od glavnih ideologa novog ZOK-a, sindikalni povjerenici te kuće danas su nedvosmisleno poručili: ovakav nacrt ne prihvaćaju.

"U cijelosti podržavamo stav Hrvatskog sindikata djelatika u kulturi, strukovnih udruga HUOKU, HDPBU, HDGU i UNISON te umjetnika u ostalim kazalištima koji su se očitovali protiv novog nacrta Zakona o kazalištima i protiv njegovo upućivanja u javnu raspravu.", stoji u dopisu koji su ministrici kulture uputili povjerenici dvaju sindikata koji djeluju u HNK u Rijeci.

Time su se pridružili poduljem popisu onih koji su ovakav nacrt odbili, pa počinje biti lakše brojati one koji se o ZOK-u još nisu izjasnili ili su ga - kao HDDU - podržali.

Uz četiri strukovne udruge koje spominju riječki sindikalisti, ovakav nacrt prijedloga zakona dosad su odbili ansambli i zaposlenici gotovo svih zagrebačkih gradskih kazališta, splitskog GKL, te umjetnici HNK u Varadždinu, Zagrebu (s izuzetkom Drame), Splitu - a od danas i Rijeci.

Podsjetimo: intendant HNK U Rijeci, Marin Blažević, jedan je od članova tajne radne skupine koja je radila na ovakvom prijedlogu zakona, a kojim se  - uz ine problematične odredbe - zabranjuje zapošljavanje na neodređeno vrijeme baletih umjetnika. Svi drugi umjetnici, čak i usprkos ugovorima na neodređeno, mogli bi po tom prijedlogu zakona završiti na cesti ako tako odluči komisija koju će sastaviti intendant odnosno ravnatelj kazališta.

Istovremeno, Blažević je sebi osigurao 'zlatni padobran' odnosno radno mjesto u riječkom HNK po isteku ili prekidu mandata iz bilo kojeg razloga, a o čemu smo pisali ovdje.

Očitovanje na prijedlog nacrta Zakona o kazalištima - sindikat HNK Ivana pl. Zajca Rijeka

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE