Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Kerumovi vijećnici spasili Šestana pa ga žestoko izvrijeđali

Kerumovi vijećnici spasili Šestana pa ga žestoko izvrijeđali

Zahvaljujući stranci čiji je član ravnatelj Opere s kojim je potpisao sporni aneks ugovora o radu, Srećko Šestan ostaje intendant HNK u Splitu do daljnjega.

Vijećnici Kerumove Hrvatske građanske stranke i nezavisni Antonio Franić danas su srušili kvorum sjednice splitskog Gradskog vijeća i tako, među inim, spriječili raspravu o situaciji u splitskom HNK kao i eventualno razriješenje intendanta, a koje im je predložilo Kazališno vijeće. Nakon toga niz je vijećnika dao ostavke na svoje funkcije, a to su još učinili i vijećnici HDZ-a, čime su se stekli uvjeti za prijevremene lokalne izbore u gradu.

Stoga će Srećko Šestan ostati intendant splitskog teatra do daljnjega ili barem dok neki novi saziv Gradskog vijeća ne odluči odgovoriti na zahtjev Kazališnog vijeća, a što bi moglo potrajati i nekoliko mjeseci.

Prije rušenja kvoruma, HGS je zatražio pauzu nakon koje se vijećnicima obratio jedan od zastupnika te stranke, Igor Stanišić.

"Kad sam zatražio pauzu dosta kolega, i medija i vijećnika, mi je dobacilo kao 'idete prije HNK-a Split'. Intendant i kazalište nije razlog našeg odlaska! Smatram da Šestan radi svega zaslužuje da ga se napuca i da mu se da ostavka jer mi je gadljivo gledati kako se dodvorava i ulizuje novoj vlasti, kako neke ljude iz njima najbliže obitelji predlaže za nagrade kao što je to nacionalni prvak, čime bi im se povećala plaća.", rekao je Stanišić.

"Gadljivo mi je što kazalište dijeli privatne statuse Marijane Puljak. Mislim da Šestan apsolutno zaslužuje da ga se makne. Ako je učinio nešto protuzakonito, ništa ne sprječava institucije da djeluju. Naše rušenje kvoruma nije zbog toga", ustvrdio je Stanišić i zamolio na odlasku kolege da mu oproste ako im se zamjerio, jer je on "oprostio svima".

 

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE