Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Prekinuta je sjednica Gradskog vijeća, točke o HNK Split nisu došle na red

Prekinuta je sjednica Gradskog vijeća, točke o HNK Split nisu došle na red

I prije same sjednice u lokalnim medijima pojavile su se najave kako će biti pokušaja rušenja kvoruma, a one su se - nažalost - i ostvarile.

Nakon što su jučer zastupnici HDZ-a dali ostavke na dužnosti u Gradskom vijeću, danas su nakon rasprave o nekoliko točaka dnevnog reda vijećnici Građanske stranke Željka Keruma i nezavisni Ante Franić napustili zasjedanje nešto prije 12 sati, a tijekom rasprave o zaduženju tvrtke Split parking. Time su srušili kvorum pa je neizvjesno hoće li točke koje se tiču HNK u Splitu uopće biti raspravljene.

Predsjednik Gradskog vijeća, Jakov Prkić, prethodno je najavio mogućnost da opet pokuša sazvati sjednicu kako bi se raspravile sve točke dnevnog reda koji su vijećnici prihvatili.

Podsjetimo, Gradsko vijeće je danas trebalo raspravljati o programskom i financijskom okrviru HNK u Splitu za iduće četverogodišnje razdoblje, te istom takvom dokumentu za Gradsko kazalište mladih u Splitu. Bez tih dokumenata natječaji za ravantelje oba kazališta ne mogu biti raspisani u zakonskom roku.

Vijećnici su trebali raspravljati i zahtjevu Kazališnog vijeća HNK u Splitu za smjenu intendanta Šestana i imenovanje vršiteljice dužnosti.

USKORO VIŠE.

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE