Naslovnica > VIJESTI > Dance INN 2021.

Dance INN 2021.

Ovogodišnje izdanje Dance INN festivala - pop up festivala usmjerenog na suvremenu plesnu i izvedbenu umjetnost i live art koji se već petu godinu održava u organizaciji kazališne skupine de facto kroz tri će dana – od 14. do 16. listopada – predstaviti tri raznovrsna projekta.
Share on facebook
Share on twitter

Svoje će aktualne radove tijekom narednom tjedna u Zagrebačkom plesnom centru predstaviti njemačka umjetnica Isabelle Schad, slovenska plesačica i koreografkinja Anja Bornšek te domaća koreografkinja Ana Kreitmeyer i Studio za suvremeni ples.

Isabelle Schad njemačka je umjetnica poznata po dugogodišnjoj suradnji za zagrebačkom plesnom scenom (nagrađena njemačkom nacionalnom plesnom nagradom za koreografkinju godine u 2019.), a predstava Personne koju je realizirala u suradnji s francuskim vizualnim umjetnikom Laurentom Goldringom treće je njeno gostovanje na festival Dance.INN. Polazeći od značenja riječi personne - koja na francuskom znači osoba, ali može značiti i nitko te zapravo kao da sadrži sve slojeve koje identitet može okupiti - autori se u ovom radu fokusiraju isključivo na koreografiju lica. Ovaj rad kreira i predstavlja različita  lica isključivo kroz rad ruku, omogućavajući ostatku tijela da bude zaboravljeno, o predstavi Personne kaže Schad.

Predstava Coresonances predstavlja putovanje u prostore rezonantnosti materijala, kroz slušno i vizualno u osjetno, a nastala je u suradnji koreografkinje Anje Bornšek i pjesnikinje OR poiesis kroz istraživanje percepcije zvuka. Ostati u ritmu prijelaza, kliziti u formu i istovremeno rastapati oblikovano, dok zvuk i tijela inzistiraju na iskustvu i bliskosti. Kamenje je, poput vode, nositelj sjećanja, materijalnog pamćenja. Maksimalan broj posjetitelja po predstavi je 10, a izvode je Anja Bornšek i OR poiesis.

Fantastične vrste nova je predstava koreografkinje Ane Kreitmeyer i Studija za suvremeni ples. Fantastične vrste došle su u prostor koji im izvorno ne pripada i od njega pokušavaju graditi potencijalno novo stanište. One su jedan organizam i mnogo njih odjednom, njihovo krilo seli se cijelim zajedničkim tijelom koje ne leti, hodaju kozjom nogom s kandžom lešinara, nemaju glavu na mjestu glave nego negdje drugdje, a već u drugi čas imaju dvije i šest glava, mogu istovremeno biti i mrav i lav, može ga biti samo pola, može se lijepiti za druga tijela, povremeno je kamen, a povremeno ga uopće nema. Ana Kreitmeyer u suradnji sa Studijem za suvremeni ples stvara vječno promjenjiv okoliš. Predstavu izvode: Branko Banković, Dina Ekštajn, Ida Jolić, Ana Mrak, Martina Tomić i Ana Vnučec.

Obavezna je rezervacija ulaznica. Rezervacije se vrše na email defactotheatre@gmail.com.

Festival Dance INN 2021. se održava uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija i Zaklade Kultura Nova te uz podršku grada Zagreba i Zagrebačkog plesnog centra.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI