Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Ministrica kulture o skandalu u HNK Zagreb: ‘Povukli smo paralelu i s nogometnom utakmicom…’

Ministrica kulture o skandalu u HNK Zagreb: ‘Povukli smo paralelu i s nogometnom utakmicom…’

Ministrica kulture i medija izrekla je niz nevjerojatnih rečenica, komentirajući večeras situaciju u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.
Share on facebook
Share on twitter

Nastavno na našu priču o kaznenoj prijavi koju je protiv intendantice HNK u Zagrebu podigao Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi, situacijom u središnjem nacionalnom teatru bavila se večeras i RTL televizija, kojoj je uspjelo komentar cijelog slučaja dobiti i od  Nine Obuljen Koržinek.

Resorna ministrica, navodi RTL, obavila je sve razgovore, tvrdi žao joj je zbog ozbiljnih optužbi i ne vidi svrhu kaznene prijave:

"Povukli smo paralelu i s nogometnom utakmicom. Dakle, odlučite li da dozvoljavate i nastavak kontaktnih sportova, naravno da osobe koje su na terenu u tom trenutku preuzimaju neki rizik. Širenjem epidemije svakako da moramo razmotriti hoće li se složena glazbeno-scenska djela nastaviti odvijati, nije to samo HNK Zagreb, to je HNK Rijeka, Split, Osijek...", rekla je Obuljen Koržinek za RTL.

Ministrica kulture i medija, dakle, situaciju u vlastitom resoru ne zna rastumačiti bez usporedbe s nogometom, što je možda ponajbolja dijagnoza razine njezinih kompetencija, ali je za ljude u tom istom resoru, zastrašujuća stvarnost.

No, još je gora ministričina iduća rečenica:

"Dakle, odlučite li da dozvoljavate i nastavak kontaktnih sportova, naravno da osobe koje su na terenu u tom trenutku preuzimaju neki rizik."

Mi odlučujemo, vi prihvaćate rizik, kaže zapravo ministrica zaposlenima u HNK Zagreb, ali i ostalima u kulturi.

Citiranu je izjavu Nina Obuljen Koržinek, pri tom, dala novinarki noseći masku i držeći se propisane distance /naslovna fotografija/, a istovremeno tražeći od zaposlenika HNK u Zagrebu da preuzmu rizik scena koje izgledaju ovako:

 

Niti jednom riječju nije izrazila zabrinutost zbog zdravstvenog stanja COVID pozitivnih u središnoj nacionalnoj kući, a kamo li im poželjela brz oporavak.

Ona je zabrinuta zbog optužbi na račun uprave kazališta.

Koja zaposlenike nije obavijestila da su bili u kontaktu sa zaraženim osobama.

Jer netko treba preuzeti rizik.

Ona, to je sasvim sigurno, neće.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI