Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > I ADU protiv dodjele počasnog doktorata Bandiću

I ADU protiv dodjele počasnog doktorata Bandiću

Vijeće Akademije dramske umjetnosti (ADU) na izvanrednoj sjednici u utorak je zatražilo obustavu postupka dodjele počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.
Share on facebook
Share on twitter

Na izvanrednoj sjednici održanoj u utorak ujutro s 32 glasa za i dva suzdržana članovi Akademijskog vijeća ADU-a donijeli su odluku u kojoj zahtijevaju obustavu postupka dodjele počasnog doktorata Milanu Bandiću.

U obrazloženju odluke stoji kako se od Senata i Uprave Sveučilišta u Zagrebu traži obustava dodjele počasnog doktorata Bandiću s obzirom na podjele koje je pokretanje tog postupka donijelo unutar Sveučilišta i šire Akademske zajednice.

"Akademijsko vijeće smatra da ovakav, kao i nedavni slični postupci, bitno narušavaju autonomiju Sveučilišta u Zagrebu od utjecaja izvršne političke vlasti te tražimo da se na narednoj sjednici Senata otvori rasprava o načelima pokretanja postupka dodjele počasnog doktorata na našem Sveučilištu", navodi se u odluci.

Podsjetimo, do sad su se protiv dodjele doktorata izjasnila vijeća sedam od 35 sastavnica Sveučilišta u Zagrebu: uz ADU, to su prethodno učinila i Vijeća Muzičke akademije, Filozofskog fakulteta, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Pravnog fakulteta, Arhitektonskog fakulteta te Fakulteta političkih znanosti.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI