Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Muzička akademija protiv vlastitog dekana i Bandićevog doktorata

Muzička akademija protiv vlastitog dekana i Bandićevog doktorata

Iako je upravo dekan Muzičke akademije predložio dodjelu počasnog doktorata gradonačelniku Zagreba, Milanu Bandiću, danas se tom prijedlogu većinom glasova usprotivilo Fakultetsko vijeće te iste Akademije. ADU, pak, zasjeda 9. travnja.
Share on facebook
Share on twitter

Na inicijativu trećine članova, danas je na Muzičkoj akademiji održana izvanredna sjednica Fakultetskog vijeća i to sa samo jednom točkom dnevnoga reda – onom o prijedlogu dodjele počasnog doktorata Milanu Bandiću. Naime, upravo je dekan MUZA-e Dalibor Cikojević predložio dodjelu počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku.

Vijeće se danas tom prijedlogu odlučilo suprotstaviti, pa je na sjednici koju je vodio osobno Cikojević, od 34 prisutna člana njih 23 glasalo protiv, dok ih je 3 bilo suzdržano. Koncem prošlog tjedna istoj se inicijativi usprotivio i Studentski zbor Muzičke akademije.

Time se MUZA pridružila Filozofskom, Prirodoslovno-matematičkom, Arhitektonskom, Pravnom i Fakultetu političkih znanosti koji su donijeli zaključke kojima se protive inicijativi dodjele počasnog doktorata Sveučilišta u Zagrebu Milanu Bandiću.

O istoj temi izjasniti se treba Vijeće Akademije dramske umjetnosti, na izvanrednoj sjednici koja je zakazana za 9. travnja.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI