Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Bandić je svom omiljenom klubu mimo natječaja isplatio još 381.000 kn

Bandić je svom omiljenom klubu mimo natječaja isplatio još 381.000 kn

Najnovijom odlukom Milana Bandića jazz & cabaret klub 'Kontesa' ima na raspolaganju veća programska sredstva od ZKM i Kerempuha! [DOKUMENT]
Share on facebook
Share on twitter

O čudesnom modusu operandi kao i načinu finanaciranja Jazz & cabaret kluba 'Kontesa' pisali smo već često i detaljno, a ni najnovija vijest o toj 'Komedijinoj' depadansi ne odskače od već uhodanog narativa.

Naime, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, svojim je aktom od 29. studenoga (opet mimo bilo kakvog natječaja), Kontesi odobrio još 381.000,00 kn iz gradskog proračuna, pa taj klub sada i službeno ima na raspolaganju više programskih sredstava nego primjerice Zagrebačko kazalište mladih ili Satiričko kazalište Kerempuh!

Kontesa_studeni
 

Podsjetimo: 'Kontesa' je, kao izdvojeni pogon kazališta 'Komedija', na natječaju za javne potrebe u kulturi 2018. godine dobila tek 60.000,00 kn programskh sredstava. No, potom je zagrebački gradonačelnik u više navrata zagrabio u gradsku blagajnu te samo do lipnja na račun 'Kontese' iz proračuna, a mimo bilo kakvog natječaja, prebacio još 522.790,00 kn! I sve to nakon što je Grad već utrošio 2,1 milijuna kuna u navodno preuređenje i opremanje prostora.

Ni to, međutim, nije bilo dovoljno, pa je u listopadu ustanovljeno da usprkos već spomenutim milijunima potrošenim na operemanje i preuređenje, porezni obveznici najam zvučne i svjetlosne opreme u 'Kontesi' plaćaju 48.625,00 kn. Mjesečno. Bandić je i taj problem riješio posezanjem u proračun, te 'Kontesi' odobrio 180.000,00 kn za kupnju opreme.

Kad se svemu tome pribroji i najnovija 'injekcija' od čak 381.000,00 kn ukupni iznos sredstava što ih je Bandić autonomnim odlukama dodijelio 'Kontesi' u 2018. godini iznosi 1.143.790,00 kn.

Usporedbe radi, ZKM za sav svoj godišnji program na raspolaganju ima 1.200.000,00 kn, a Kerempuh 1.180.000,00 kn!

Pri tome program događanja u 'Kontesi' nećete pronaći na mrežnim stranicama 'Komedije' uz izuzetak navođenja termina u kojima tamo igra predstava 39 stepenica. 

Istovremeno, termine izvedbi iste te predstave 'Kontesa' ne spominje na svojoj Facebook stranici, a koja joj je jedini komunikacijski kanal.

Dapače, tamo se za prosinac najavljuju samo izvedbe Cabaret à la Zagreb by Miro Ungar, a za kojeg u najavi stoji da mu je Ungar - 'producent, režiser i voditelj showa'. Uz sve to, 80-godišnji Ungar figurira i kao voditelj kluba, premda za to radno mjesto nikad nije raspisan natječaj.

I sve to, podsjetimo, stoji 2.1 investicijskih i 1.1 milijuna kuna programskih sredstava za koja znamo. Ne računajući, naravno, troškove u 'Komediji' zaposlenog osoblja koje prostor opslužuje, kao i redovite režijske troškove.

Impresivno, nema što!

 

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE