Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Bandić ‘udomio’ novog ravnatelja zagrebačke Opere

Bandić ‘udomio’ novog ravnatelja zagrebačke Opere

Gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić, odobrio trogodišnje korištenje jednog gradskog stana prvom strancu na čelu Opere HNK u Zagrebu. No, što bi bilo da je u pitanju domaći čovjek i još recimo - podstanar? [DOKUMENTI]
Share on facebook
Share on twitter

Odlukom gradonačelnika Milana Bandića od 22. studenoga ove godine Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu daje se na privremeno korištenje, na 3 (tri) godine, stan u Zagrebu, Većeslava Holjevca, obračunske površine 64,10 m2, kao stan za službene potrebe, radi stambenog zbrinjavanja ravnatelja Opere ma. Marcella Mottadellija.

Kako stoji u obrazloženju odluke: "Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu obratilo se sa zahtjevom za dodjelom stana za službene potrebe radi stambenog zbrinjavanja ravnatelja Opere HNK ma. Marcella Mottadellija.
Kako se radi o dirigentu svjetske klase s velikim iskustvom u vođenju opernih ansambala diljem svijeta od iznimne je važnosti za kulturu Grada Zagreba i Republike Hrvatske omogućiti zadržavanje maestra Mottadellija na čelu Opere HNK."

stan_hnk

Postavlja se, međutim, pitanje što je s drugim istaknutim strancima angažiranim u domaćim teatrima, ponajviše u baletu, odnosno s domaćim umjetnicima koji nemaju riješeno stambeno pitanje, a tome unatoč su od iznimne važnosti za domaću kulturu. Mogu li i oni od gradonačelnika dobiti stan na korištenje?

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI