Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Hasanbegoviću nije dosta privilegija: Ne šalju nam pozivnice!

Hasanbegoviću nije dosta privilegija: Ne šalju nam pozivnice!

Hasanbegović se u Newsroomu televizije N1 požalio kako mu ne stižu pozivnice na ključna kulturna događanja u zemlji. Dapače, tvrdi da bi 'minimum' bio pozivati na njih svih 151 zastupnika u Hrvatskom saboru.
Share on facebook
Share on twitter

Donedavna široj javnosti posve nepoznati zaposlenik instituta Ivo Pilar, a danas već bivši ministar kulture, saborski i zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, Zlatko Hasanbegović, gostovao je danas u emisiji Newsroom televizije N1, urednika i voditelja Domagoja Novokmeta.

Povod je bila recentna eskalacija optužbi premijera Plenkovića da stranka Neovisni za Hrvatsku (čiji je Hasanbegović drugi čovjek) pokušava rušiti njegovu Vladu.

Posljednji eksces na tu temu bila je saborska rasprava samog Plenkovića i predsjednice NZH, Brune Esih, a u kojoj je potonja ustvrdila kako je predsjednik Sabora, Gordan Jandroković, orkestrirao zabranu njezina i Hasanbegovićeva dolaska na Vinkovačke jeseni?!?

Domagoj Novokmet zatražio je od Hasanbegovića da pojasni pozadinu te priče, a uslijedio je vapaj potonjeg za dodatnim privilegijama uz one koje kao saborski i zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini već ima.

Naime - osim što je de facto - potvrdio da nema nikakvih dokaza da im je netko zabranio dolazak, Hasanbegović se potužio da pozivnicu za otvorenje VInkovačkih jeseni nije ni dobio!

Stoga je ustvrdio kako bi bilo normalno, dapače 'minimum', da se za kulturne manifestacije takve tradicije, važnosti i statusa upućuju pozivnice svim zastupnicima u Hrvatskom saboru.

Kojih je 151.

A najveća gledališta na dva najveća domaća kulturna ljetna festivala - Dubrovačkim ljetnim igrama i Splitskom ljetu - imaju kapacitet od cca 600 mjesta.

151 je 25.16% od 600.

Hasanbegović, dakle, očekuje da četvrtina gledališta na (barem otvaranju) tih dviju manifestacija bude rezervirana za političare.

Situacija je još bolja kad je u pitanju najslavniji koncertni prostor u Hrvatskoj. Onaj u Kneževom dvoru. Tamo se kapacitet gledališta kreće od 200 do 300 mjesta. A po Hasanbegoviću bi ih za političare trebalo biti rezervirano 151.

O kapacitetima gledališta gradskih kazališta, muzejskih i galerijskih prostora, te koncertnih dvorana - da i ne govorimo.

Dodajmo na koncu da je prosječna plaća saborskog zastupnika u Hrvatskoj oko 15.000 kn. Najskuplje ulaznice za festivale od nacionalnog značaja stoje 300 kn.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI