Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Bumerang se vratio: Hasanbegović smijenjen iz Kazališnog vijeća HNK Zagreb

Bumerang se vratio: Hasanbegović smijenjen iz Kazališnog vijeća HNK Zagreb

Točno godinu dana nakon što je tražio smjenu Kazališnog vijeća ZKM zbog 'neposluha' skupštinskoj većini, istom je tom argumentacijom Zlatko Hasanbegović jučer ostao bez funkcije u Kazališnom vijeću HNK Zagreb.
Share on facebook
Share on twitter

Zagrebačka Gradska skupština jučer je nakon maratonske sjednice s 32 glasa 'za' i jednim suzdržanim odlučila smijeniti Zlatka Hasanbegovića iz Kazališnog vijeća HNK u Zagrebu, te umjesto njega imenovati Mladena Čuturu.

Smjena se zbila točno godinu dana nakon što je u toj istoj Skupštini Hasanbegović ultimativno tražio, a na koncu od Milana Bandića i dobio, smjenu Kazališnog vijeća Zagrebačkog kazališta mladih, a o čemu smo detaljno pisali ovdje i ovdje.

Jednako kao i pri smjeni Kazališnog vijeća ZKM, predlagač zahtjev za smjenu zapravo nije obrazložio ničim osim vlastitom političkom voljom, što je oporba u više navrata isticala u noćašnjoj raspravi.

Do smjene je, podsjetimo, došlo nakon što su se Nezavisni za Hrvatsku koji su donedavno bili u koaliciji s Milanom Bandićem, odlučili 'odmetnuti', te su gradonačelniku žestoko zamjerili posjet gradonačelnika Jagodine Zagrebu. Badić je zauzvrat prvo posmjenjivao sve predstavnike NZH iz upravnih vijeća gradskih ustanova i drugih sličnih pozicija, te razriješio Anu Lederer i Hasanbegovića nekih dužnosti, no ne i one u KV HNK u Zagrebu, kao što nije smijenio ni Brunu Esih iz Upravnog vijeća KD Lisinski.

Bandić im je - čini se - nudio još jednu prigodu da se predomisle, pa Hasanbegovićevu smjenu nije uvrstio na dnevni red prve sjednice Skupštine koja je uslijedila nakon raskida koalicije.

No, od pomirbe na koncu nije bilo ništa, pa se Bandić na jučerašnjoj sjednici ipak odlučio obračunati s Hasanbegovićem, koji svim strahovima usprkos u Kazališnom vijeću HNK Zagreb nije napravio gotovo ništa, odnosno kako je razvidno iz zapisnika učestalo je na sjednicama bio - suzdržan.

 

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI