Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Humanitarni multimedijalni projekt ‘6mm’

Humanitarni multimedijalni projekt ‘6mm’

Premijera humanitarnog multimedijalnog projekta prema knjizi Josipe Pavičić Berardini, održat će se u ponedjeljak, 21. svibnja u 20 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih (Teslina 7).

TV voditeljica i novinarka, Josipa Pavičić Berardini, svojim romanom 6mm izazvala je buran odjek u javnosti.

Hrabro govoreći o vlastitoj borbi s rakom dojke te svim promjenama koje ta bolest izaziva u nama i oko nas, ističe važnost edukacije, samopregleda, pravovremenog i optimalnog liječenja te pozitivnog duha. Poruka: Ako sam mogla ja - možeš i ti, promijenila je živote mnogih žena.

Glumica Daria Lorenci Flatz, kazališna redateljica i profesorica na Akademiji dramskih umjetnosti Ksenija Zec, mlada filmska redateljica Judita Gamulin, dramaturginja Nikolina Bogdanović, modna dizajnerica Matija Vujica i kazališna i filmska producentica Lidija Ivanda, samo su neke od žena velikih umjetnica koje su se svojim kreativnim umjetničkim djelovanjem priključile akciji – ujedinile su se u kazališnofilmskom projektu 6mm.

Zagrebačko kazalište mladih, shodno svojoj senzibilnosti ka važnim društvenim temama, prihvatilo je ulogu koproducenta i domaćina za premijeru koja će se održati u ponedjeljak, 21. svibnja 2018. u 20 sati.

Multimedijalni projekt 6mm čine: knjiga, kazališna predstava, film i stručno vođeni razgovori u lokalnoj zajednici s ciljem pružanja psihološke podrške oboljelima i njihovim obiteljima te važnost samopregleda i pravovremenog otkrivanja karcinoma dojke.

U centru prezentacije navedenih formata i psihološke podrške ženama su Josipa Pavičić Berardini, autorica romana 6mm i Darija Lorenci Flatz, prvakinja drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Ciljevi projekta su prikupiti sredstva za prvi aparat za intraoperativno zračenje u Hrvatskoj i aktivno sudjelovati u prevenciji bolesti i edukaciji te promjena društvene svijesti, posebice ženske populacije, o pravovremenom i adekvatnom liječenju.

Ulaznice po cijeni od 150 kn moguće je nabaviti u ZKM, a sav prihod namijenjen je kupnji prvog aparata za intraoperativno zračenje u Hrvatskoj. Kod lokaliziranog karcinoma dojke ovaj aparat zamjenjuje dugotrajna zračenja samo jednim.

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE