Vodimo vas na Cabaret Valeska

Ako je Marina Abramović ‘baka performansa’, Valeska Gert njegova je – pionirka. Tko je bila saznajte 25. i 26. ožujka u klubu Vinyl. Mi vam darujemo 2 ulaznice.

  

Monodrama Cabaret Valeska poigrava se elementima dramskog i plesnog teatra, te cabareta. Kroz prožimanje tih triju scenskih umjetnosti dočarava se život i djelo Valeske Gert, nekoć slavne, a danas pomalo zaboravljene glumice, plesačice i svojevrsne pionirke performansa.

Valeska je živjela i djelovala u prvoj polovici prošlog stoljeća, te je svojim stvaralaštvom udarila temelje jednom novom pravcu u umjetnosti, a kojeg danas poznajemo kao performans.

Za svog ekstravagantnog života surađivala je i prijateljevala s mnogim umjetnicima (Tennessee Williams, Federico Fellini, Bertolt Brecht, Jackson Pollock, itd), te je inspirirala i nadahnula mnoge autore koji su slijedili, među kojima se ističe David Bowie.

Sabirući biografske činjenice (intervjue, pisma i video materijale), razvila se ideja o predstavi koja dočarava začetak performansa. Nika Ivančić plesom, pjesmom i glumom uranja u atmosferu cabareta prošlog stoljeća, a dramski tekst inspiriran posljednjim Valeskinim intervjuom, predstavlja nam život ove umjetnice, na eksplozivan i nekonvencionalan način - upravo onako kako ga je i živjela.

Predstava Cabaret Vlaska igra u zagrebačkom klubu Vinyl 25. ožujka u 21 sat i 26. ožujka u 18 sati, a mi vam za prvu od te dvije izvedbe darujemo 2 ulaznice ukoliko nam do 24. ožujka u 12 sati točno odgovorite na pitanje tko je predstavu režirao?

***

Ulaznice je osvojila Tatajna Cvetko

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.