Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Je li ovo najljepša operna kuća na svijetu?

Je li ovo najljepša operna kuća na svijetu?

Arhitektonsko čudo koje je nakon petogodišnje izgradnje lani stavljeno u funkciju, ovih se dana spominje na brojnim listama najljepših građevina 2015. Evo i zašto... [FOTO]
Share on facebook
Share on twitter

O brojnim čudesnim građevinama koje za potrebe izvedbenih umjetnosti zadnjih godina niču u Kini, pisali smo često, no ova najnovija mogla bih sve nadmašiti. Djelo je arhitektonskog studija prilično osebujnog stila i prikladnog imena - MAD Architects, a sagrađena je u kineskom gradu Harbinu.

Riječ o kompleksu gradskog kulturnog centra koji uključuje novu zgradu opere, te niz pripadajućih objekata, a prostire se na čak 1,800,000 metara2.

Sama zgrada kazališta od toga zauzima 79,000 metara kvadratnih i visoka je 56 metara, a kako zapravo izgleda i zbog čega se sve češće spominje kao jedan od najljepših arhitektisnskih projekata realiziranih u prošloj godini - provjerite sami u priloženoj galeriji.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI