Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Poplavljena zgrada HNK Mostar, upitno održavanje sezone

Poplavljena zgrada HNK Mostar, upitno održavanje sezone

Jako nevrijeme i obilna kiša prouzročili su poplavu u prostorijama Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Mostar te doveli u pitanje daljnji rad te kulturne institucije.
Share on facebook
Share on twitter

Nedovršena zgrada HNK u Mostaru, odnosno nepostojanje pravog krovišta te dotrajalost izolacije, uzroci su probijanja vode u radne prostorije i na scenu nakon svake manje kiše.

Ovaj put voda je prodrla u skoro svaku prostoriju objekta osim Male scene, a ako se nešto značajnije ne promijeni održavanje naredne teatarske sezone u ovoj mostarskoj kulturnoj instituciji bit će dovedeno u pitanje.

"Zbog nedovršenog krova, u proteklom razdoblju od petnaestak godina imali smo česta prokišnjavanja, što rezultira značajnom štetom na odjeći ili rekvizitima koje koristimo. ​Stanje je iz godine u godinu sve teže​​ te je daljnji rad​ naše institucije​ doveden u pitanje.​ Vidno je oštećen strop ispred ulaza na scenu te u​ tehničk​oj​ prostoriji​ i prostorij​i​ za rekvizite.​ Sva sreća što voda značajno nije prodrla u prostoriju u kojoj se nalaze električni razvodni ormari, premda je i tu stanje vrlo ozbiljno te strepimo hoće li se to dogoditi", izjavio je Josip Blažević, zamjenik direktora Hrvatskog narodnog kazališta Mostar.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE