Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Gavella dobija novu scenu za 9.5 milijuna kuna

Gavella dobija novu scenu za 9.5 milijuna kuna

Radovi koji su upravo počeli trebali bi biti završeni za godinu dana, a zbog njih se privremeno mijenja mjesto ulaza u kazalište kao i redovito vrijeme početka izvedbi. [DOKUMENTI]
Share on facebook
Share on twitter

U jeku novog natječaja za ravnatelja Gradskog dramskog kazališta Gavella, započela je realizacija jedne od najvećih stavki programa aktualnog šefa te kuće - Borisa Svrtana, što će sasvim sigurno dati vjetar u leđa njegovim nastojanjima da osvoji još jedan mandat u Frankopanskoj.

Naime, u svojoj je kandidaturi prije tri godine, Svrtan je kao kapitalnu stavku programa naveo otvaranje novih scena - male scene iznad foyera kazališta, te ponovno stavljanje u funkciju postojeće scene Mamut. Istu su ideju, doduše, imali i brojni njegovi prethodnici, dapače i prije njegove kandidature bila je izrađena sva projektna dokumentacija, no Svrtanu je konačno uspjelo pokrenuti i realizaciju, a koja kreće baš danas - 16. studenoga.

Rekonstrukcijski radovi vrijedni su - prema podacima iz javne nabave - 9.499.207,23 kn (s PDV-om), a uključuju nadogradnju pokusne dvorane u prostor iznad foyera, čime će se dobiti nova scena s montažnim gledalištem kapaciteta oko 120 mjesta. Istovremeno bit će saniran i derutni foyer u kojemu je na Svrtanovu incijativu bila pokrenuta Scena 121, kao svojevrsno prijelazno riješenje do okončanja radova.

"Radovi su došli upravo u trenutku kad je stanje bilo već poprilično neodrživo, budući da su, osim prokišnjavanja u atriju, gdje se do sad nalazila Gavellina druga Scena 121, poplavljivani i pokrajnji prostori", rekao je Svrtan za Hinu.

U istom razgovoru za nacionalnu izvještajnu agenciju, Svrtan je naveo kako će osim pretvaranja pokusne dvorane u novu scenu, Gavellina glavna, velika scena u adaptaciji dobiti klimatizaciju i dva dodatna glumačka ulaza na pozornicu, nove pomične stube na mjestu gdje su nekada postojale stube prema balkonu, dok će se za susret kazališta i publike otvoriti i jedna mala pokusna dvorana koja će nastati reorganizacijom prostorija sadašnjeg Kluba.

Postupak javne nabave za izvođenje radova okončan je 11. rujna, a na nadmetanje su se javila dva ponuđača: TEH-GRADNJA d.o.o čija je ponuda iznosila 10.300.288,54 kn (s PDV-om) i  zajednica ponuditelja koju čine Centrogradnja d.o.o. Titan Constructa d.o.o., a čija je ponuda iznosila 9.499.207,23 kn (također s PDV-om). No, ponuda TEH-GRADNJE ocijenjena je nepravilnom, pa će idućih godinu dana radove u Frankopanskoj izvoditi druga dva ponuditelja.

Za vrijeme trajanja radova u kazalište će se ulaziti kroz dvorišni ulaz, koji služi kao službeni ulaz u Gavellu, na adresi Frankopanska 8. Kako je riječ o unutarnjem dvorištu Hotelijersko-turističke škole čija nastava radnim danom traje do 19,05 sati, odlučeno je da će Gavelline predstave u sljedećem razdoblju umjesto u 19,30 sati počinjati u 20 sati, kako se ne bi stvarale gužve, osim subotom, kad će počinjati u 19,30 sati.

 

https://www.teatar.hr/wp-content/uploads/images/A_POST_ST_SA_RUSENJIMA-ISPRAVAK.pdf

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI