Search
Close this search box.

Expanded radio art / Proširena radijska umjetnost

ADU poziva sve zainteresirane na predavanje iz naslova što će ga u četvrtak 24.3. 2016., 11-13h, na toj školi u sobi 202 održati Nathalie Singer.

Kroz Rundfunkversuchsstelle (Ured za radijske eksperimente) pokrenut u Berlinu 1928., te Studio d’Essai (Eksperimentalni studio) u Parizu, Njemačka i Francuska su već na samom početku radija osnovale laboratorije za istraživanja mogućnosti ovog novog medija.

Prof. Nathalie Singer ponudit će pregled različitih kreativnih intermedijalnih pokušaja unutar širokog pojma radijske umjetnosti nekada i danas, te potaknuti kritičku diskusiju istih.

Predavanje je preporučeno studentima oblikovanja zvuka, dramaturgije, režije, novih medija, kompozicije, muzikologije i svima zainteresiranima za šire poimanje radijske umjetnosti.

Prof. Nathalie Singer voditeljica je odsjeka Eksperimentalnog radija, Sveučilište Bauhaus, Weimar. Studirala je muzikologiju, komunikologiju i psihologiju u Berlinu i Parizu, dodatno se obrazovala u elektro-akustičnoj kompoziciji pri Groupe de Recherche de Musique Concrète.

Radi kao spisateljica, redateljica i urednica na njemačkim i francuskim radio-stanicama, kao skladateljica za radio-drame, kazališta i filmove, te kao znanstvenica zainteresirana za vezu znanstvenih istraživanja i radijske umjetnosti.

U Zagrebu gostuje u sklopu višegodišnjeg projekta “Mijene srca” Muzeja prekinutih veza koji kroz razne projekte vezane uz zvuk (re) konstruira identitet Gornjeg grada na rubu fikcije i dokumentarizma.

 

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE