Predavanja Đurđe Otržan u sklopu PAP-a

PAP, edukativni program za izvedbene umjetnosti koji djeluje u prostorima Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, a u organizaciji Udruge Kamera i pod vođenjem Žaka Valente i Vesne Mačković, nakon praktičnih radionica započeo je i s prvim teoretskim predavanjima.

  

Prošlog vikenda Đurđa Otržan, muzikologinja i spisateljica održala je predavanje na temu Prikazivanje ljudske figure kroz povijest, dok nas 27. veljače u prostorima Muzeja suvremene umjetnosti čeka nastavak predavanja pod naslovom Ples na umjetničkim prikazima kroz povijest.

Predavanje Đurđe Otržan pokušat će odgovoriti na pitanja percepcije plesa i drugih umjetnosti od strane likovnih umjetnosti u različitim epohama, ali i pitanje prikazivanja duhovnih postignuća određene epohe u umjetnosti tog vremena. Đurđa Otržan bila je dugogodišnja urednica na Trećem programu Hrvatskog radija, sudjelovala je u radu umjetničkog savjeta Muzičkog biennalea Zagreb, skladala glazbu za desetak predstava i filmova i izdala nekoliko proznih knjiga.

Teoretska predavanja PAP-a dio su inicijative "Umjetnost dostupna svima" prema kojoj se sjedeća mjesta samo rezerviraju, a svaki posjetitelj ovisno o zadovoljstvu primljenim sadržajem i vlastitom životnom standardu pri izlasku određuje iznos koji donira. Rezervacije s imenom i prezimenom na: info@pap-croatia.com ili 099 200 40 40.

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.