Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Nova-stara dvorana ADU kreće s redovnim programom

Nova-stara dvorana ADU kreće s redovnim programom

Scena F22 zagrebačke ADU donosi izvedbu studentske predstave 'Ilijada' u režiji Krešimira Dolenčića.

Premda je Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu dobila novu izvedbenu dvoranu u centru grada u prosincu 2013., o čemo smo pisali ovdje, tek od ovog mjeseca počet će redovito predstavljati uspješne ispitne produkcije.

Donedavno su prostor dijelili s Muzičkom akademijom koja se sada u cijelosti preselila s nastavnim programom i ispitnim produkcijama u novu zgradu.

Na repertoaru će se tako 27. ožujka u 21 sat na sceni F22 naći studentska predstava Ilijada u režiji Krešimira Dolenčića.

Ilijada je nastala kao studentska produkcija, a premijeru je doživjela u veljači. Radi se o adaptiranoj verziji nastaloj po radovima Homera i Alessandra Baricca, te studentice dramaturgije Dine Vukelić. U predstavi igraju studenti četvrte i pete godine studija glume Domagoj Janković, Mateo Videk, Romano Nikolić, Karlo Mrkša, Paško Vukasović, Kruno Bakota, Adnan Prohić, Luca Anić te Glorija Dubelj, Bernard Tomić i Dado Ćosić kao gosti na klasi.

Na predstavi su sudjelovali i studenti Arhitektonskog fakulteta i Tekstilno-tehnološkog fakulteta.

Zagrebačka će se publika na sceni F22 upoznati s radom mladih umjetnika i vidjeti produkcije odsjeka Kazališne režije i radiofonije, Odsjeka glume, Odsjeka plesa, Odsjeka dramaturgije te Katedri za scenski pokret i scensko oblikovanje Akademije, kao i predstave nastale u koprodukciji s Akademijom dramske umjetnosti.

Ulaz na predstavu 27. ožujka je besplatan.

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE